Bálintot kérdezték az NBI-es és Európa Ligás szereplésről.

– A Kecskemét elleni meccs óta nyeretlen hazai pályán a csapat. Szerinted ez minek tulajdonítható? Ennyire az UEL-nyolcaddöntőn van a hangsúly ezekben a hetekben?
– A Mezőkövesd elleni mérkőzésen is megszereztük a vezetést, lezárhattuk volna a meccset, de az ellenfél vissza tudott jönni, valószínűleg a fejekben ott volt már az UEL-nyolcaddöntő. A Leverkusen elleni párharc kiemelt fontosságú az egész klubnak, így nekünk, játékosoknak is az, mégiscsak a legjobb 16 között játszunk. Lehetséges, hogy a pontelőnyünk tudatában hiányzik a koncentráció ezekben a hetekben, de vasárnap, Zalaegerszegen mindenképpen javítanánk – emellett természetesen csütörtökön, a németek elleni visszavágón is nyerni szeretnénk.

– A németországi meccsen volt egy remek átadásod, ami után Kristoffer Zachariassen a kapufát találta el. Talán minden más lenne, ha 0-1-nél sikerül egyenlíteni…
– Dühítő a 2-0-s vereség, hiszen nekünk is volt kapufánk is, lehetőségeink is, ráadásul a Leverkusennek sem volt sok lehetősége. Inkább a második gól bosszantó, ami pontrúgásból született, ott jobban kellett volna reagálnunk. Jó lett volna, ha mi is tudunk gólt szerezni, de ezen sajnos már nem tudunk változtatni.

– Jelen állás szerint nagyjából 50 ezer szurkolóra számíthatunk a Puskás Arénában rendezendő csütörtöki visszavágón. Hogyan gondolsz erre három nappal a meccs előtt?
– Biztosan félelmetes lesz a hangulat, hiszen a Groupama Arénában is nagyon jó, amikor telt ház van. A nézőszám most nagyjából annak a duplája lesz. Ez szerintem mindenkit fel fog dobni és tüzelni, nem kell külön motiváció. A közel 50 ezer szurkoló jelenléte esélyt adhat arra, hogy elkapjuk a fonalat, és vissza tudjunk jönni a kétgólos hátrányból.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu