Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a tizenkettedik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára. Idén 171 országból érkeztek a látogatók, továbbra is milliós nagyságrendben – a Google statisztikai rendszere szerint bő 1.274.000 (a WordPress bő 4.733.000-t jelez) egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat, az oldalletöltések száma pedig mire éjfélt üt az óra, közel lesz a 25.400.000-hez (a WordPressnél 25.200.000). Az előbbi szám tovább növekedett (a két évvel ezelőtti duplája), az utóbbi kicsit csökkent az elmúlt évhez képest a kevesebb cikk miatt és ha figyelembe vesszük, hogy tavasszal gyakorlatilag leállt az élet a sportban is, igazán szép eredménynek gondoljuk, hogy sikerült tartani a szintet. Idén a technika ördöge nagyrészt elkerült minket, komolyabb beavatkozásokra nem volt szükség, általában csak a frissítések telepítése igényelt egy-két perces karbantartási üzemmódokat, ezeket többnyire késő este szoktuk megejteni, így ti nem veszitek észre ezeket.

Több mint 5000 cikk jelent meg idén – ez átlagban 14 bejegyzés naponta (eggyel kevesebb, mint tavaly)! Érdeklődés szempontjából a TOP10-es listán két állandó oldalunk is jelen van, igen előkelő pozícióban: a GraboPress jegyeladási információs rendszer az elsődleges igazodási pont az előzetesen várható nézőszámokkal kapcsolatosan, viszi is a dobogó legfelső fokát, látogatottsága százezres nagyságrendű. Ezúton is nagy köszönet Grabónak az áldozatos munkájáért! Ott van még a legjobbak között nagy örömünkre Menetrend aloldalunk, amit a hivatalos oldal alapján, néha azt javítva, valamint kiegészítve frissítjük hetente, sokan tájékozódtok innen a szakosztályok programjairól. A második helyre Isael rendőrségi ügye futott be, brazil játékmesterünket pedig Anna Rebrov követi, a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás után méltatta férjét. Majd jött a Dinamo Kijev román edzője, Mircea Lucescu, aki Boli góljának szabályosságát kérdőjelezte meg. Kiemelt figyelmet kapott az egyik fehérvári oldal is, amely váltólázas állapotban Fradi-játékosok átigazolását vizionálta. A COVID19-helyzet miatti bevételkiesést taglaló írást is sokan nyitották meg, ahogy a korábbi kedvencünk, Muhamed Besic esetleges visszatéréséről szóló hírt is. Kifejezetten érdekesnek bizonyult a Dinamo Zágráb BL-selejtező előtti koronavírus-fertőzés utáni produkciója, Somalia hazatérése, valamint Tokmac véleménye saját áráról. Továbbá elmondható az is, hogy ezeken az írásokon kívül is rengeteg olyan bejegyzés született, ami tízezres nagyságrendű olvasottságot ért el, két hónapban is a napi 100.000-es oldalletöltés átlagot súroltuk alulról.

A GDPR-nak köszönhetően a hozzászólásokról sok mindent nem tudunk elmondani nektek, így a „Szófosónia őnagysága” díjat továbbra sem tudjuk kiosztani, a Disqus rendszere alapján pedig már az összes és átlagos hozzászólás számra sem tudunk biztos adatot adni, mert az adminisztrációs felületen az egyes napokhoz jól láthatóan teljesen fals adatokat (0 db) mutat a rendszer. De érzésünk szerint nem történt nagy változás az elmúlt évhez képest, valószínűleg a napi átlag továbbra is a 2000 környékén mozog.

A közösségi oldalakon is tovább növekedtünk. Facebook-oldalunk követőinek száma meghaladta a 34 ezret – miközben továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez. Instagram profilunk is nagyot nőtt, nagyon közel a 9000. követő, talán a legnagyobb elismerés számunkra, hogy clubunk képviselői közül is többen vannak köztük. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk, amit többen követnek figyelemmel, mint korábban.

Videós csatornáinkon – YouTube, Coub – a Fradiról szóló anyagokat gyűjtjük vagy készítjük, coubjaink lejátszásainak száma átlépte az 1 milliót, YouTube csatornánkon bő 600 ezer lejátszás volt idén, a TOP3: Puskás Aréna, Gera Zoltán a Premier League World magazinban, Franck Boli és Tokmac Nguen Molde elleni góljai. Kiemelt érdeklődés övezte továbbá a ’74-es Vasast is dicsőítő több EuroPálya adást is. Nem csak foci található a videók között, sok anyagot osztottunk meg a futsal, jégkorong, kézilabda és vízilabda szakosztályról, a városi televíziók jóvoltából további szakosztályaink is képernyőre kerülhettek.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, a díjazás továbbra is egyedülálló, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze idén nem volt kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent, Kinemugrál barátunk jóvoltából az NBIII-as csapat legtöbb bajnokijáról is igen olvasmányos beszámolók születtek. Amennyire a vírushelyzet engedte, a kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége