A norvég vg.no-nak nyilatkozó Tokmac szerint túl magas az összeg, de remek a kapcsolata a klubbal – ezt a cikkben szintén megszólaló Hajnal Tamás is megerősíti.

Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban és akár maradnék is tíz évig, a szurkolók támogatása nagyon sokat jelent, de úgy érzem itt az ideje a következő lépésnek, itt az ideje valami újba kezdeni.

Sokkolt, amikor elmondták, mennyit kér értem a klub. Hogy lehetséges az, hogy miután 4 millió koronáért megvettek, most ennyit kérnek?! (jóval többet, mint a TM által megadott 25 millió korona / 3.4 millió euró, írja az VG.no – ulloi129) De mit tehetek? Nem emelhetik meg ennyire az áram csak azért, mert volt 5 jó meccsem a BL-ben. Mi van ha most lesz 5 rossz meccsem? Akkor lemegy az áram? Túl sok. Nem vagyok elégedett. Úgy érzem, megszolgáltam az értem fizetett összeget. Nem nagy összeget fektettek az átigazolásomba, szerintem tisztelniük kéne a kívánságomat.

Egy olyan klubba igazolnék, amelyik rendszeresen játszik a Bajnokok Ligájában. Az a célom, hogy maradjak Európában és hogy ezen a szinten folytassam (a cikk arról számol be, hogy Tokmac szerint topbajnokságok klubjai, közel- és távolkeleti klubok érdeklődnek iránta).

A megérzésemet követem. Ha valami egzotikus helyre igazolnék, akkor annak olyan ajánlatnak kell lennie, amire nem lehet nemet mondani. A futballkarrier rövid. Mi van, ha úgy térek vissza Norvégiába, hogy nem biztosítottam magam pénzügyileg? Miért dolgoztam akkor? A szüleimnek nem volt semmije. Én vagyok az, aki vitte valamire. Amikor azt látom, hogy olyanok is eligazolnak egzotikus helyekre, akik nagy összegeket örököltek, akkor én miért ne érezhetném úgy, hogy nekem is ezt kell tennem? Azt gondolom mindenki megértené.

De az ambícióim megnőttek. Most már tudom, képes vagyok ezen a szinten teljesíteni. Ez a legfontosabb. Normális, hogy ezek után többre vágyom. Normális, ha emiatt emelkedik az áram, de nagyon magas az, amit most kérnek. Ez megnehezíti a dolgokat. Nem egyszerű a magyar bajnokságból a topligákba igazolni. Sokan megkérdőjelezik az áramat, amikor látják, milyen ellenfelek ellen játszom hétről-hétre.

Minden alkalommal nagy tisztelettel beszélünk egymással [a Fradi-vezetőkkel]. Leülünk és beszélünk. Mindenki érti a helyzetet. Én is tudom, hogy ez üzlet, így nem őrülhetek meg, de akkor is el kellett mondanom, hogyan érzek.

– Tokmac Nguen

Mi a magas ár? Tokmac egy nagyszerű játékos. Ezt megmutatta a Bajnokok Ligájában. A klubok érdeklődnek iránta, ismerik a kvalitásait. Meglátjuk mi lesz. Talán marad, talán eligazol. Meglátjuk mit hoznak a következő hetek. Jó a kapcsolatunk a játékossal, szoros kommunikációban vagyunk, nincs semmiféle probléma köztünk.

– Hajnal Tamás