Labdarúgó csapatunk sportmenedzserének reményei szerint Csonka András Szánthó Regő példáját követheti.

Az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás szerint a ZTE-ben idén remeklő, 14 NB I-es meccsen öt gólt és két gólpasszt jegyző Szánthó Regő példája is mutatja, mennyire hasznos lehet a korosztályuk legtehetségesebb labdarúgói között számon tartott játékosoknak az élvonalbeli tapasztalat. És külföldön is bevett szokás, hogy a topklubok legnagyobb tehetségei először más első osztályú csapatokban szerzik meg a megfelelő tapasztalatokat, amit később anyaklubjukban kamatoztathatnak.

A játékosok fejlődésének szempontjából ez egy következő lépcsőfok – kezdte Hajnal Tamás – Nagyon fontos, hogy a tehetséges fiataljainkat folyamatosan építeni tudjuk, és a megfelelő játékidőt biztosítani tudjuk a számukra. Ezt segítette már Szánthó Regő zalaegerszegi kölcsönadása, és most erről van szó Csonka András esetében is. Bízunk benne, hogy András is megkaphatja NB I-es szinten a megfelelő játékperceket, amivel még jobb játékossá válhat.

A fő cél természetesen az, hogy ezek, a korosztályos szinten kiemelkedő labdarúgók olyan szintre fejlődjenek, hogy hamarosan az FTC felnőtt csapatában is bevethessük őket.

Az elsődleges célkitűzésünk velük kapcsolatban, hogy ezután a Fradiba is be tudjuk építeni őket – folytatta Hajnal. – Folyamatosan figyeljük a munkájukat, nagyon sokat kommunikálunk a klubjaikkal, ahová kölcsönadjuk őket, és végig monitorozzuk a fejlődésüket. Bízunk benne, hogy középhosszú távon a Ferencvárosnak is értékes játékosai tudnak lenni.

A játékosként több mint 15 évet külföldi csapatoknál, elsősorban Bundesliga-kluboknál szerepelt Hajnal szerint külföldön is jól bevált ez a módszer.

Természetesen sok külföldi példa is van arra, hogy egy-kétéves kölcsönadás után építik be a klubok a játékosaikat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok fejlődése szempontjából a legjobb utat találjuk meg nekik, és hiszünk benne, hogy az élvonalbeli kölcsönadásokkal ezt sikerül elérnünk.

Fradi.hu