Érdekes hírek jelentek meg BL-selejtezős ellenfelünkről.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Dinamo Zágrábnál újra megjelent a koronavírus. Az NBI.hu szerint az első csapat tagja, a montenegrói utánpótlás válogatott Stefan Milics lehet.

Arról is írnak, hogy információjuk szerint a Dinamo először jelezte a Fradinak, hogy törli a szokásos, mérkőzés előtti napon történő edzését, és inkább Zágrábban tréningezik helyette. Erre klubunk úgy reagált, hogy a médiastáb kiutazna forgatni az edzés első tizenöt percére, amire viszont villámgyorsan érkezett a válasz, hogy akkor mégis Budapesten edzenek. A Nemzeti Sport is úgy értesült, hogy a Dinamo képviselői még a budapesti hivatalos vacsorán sem akarnak részt venni, és eredetileg valóban csak a meccsre akartak beesni. Mindennek hátterében az a meg nem erősített információ állhat az NBI.hu szerint, hogy a Dinamónál többen is pozitív teszttel rendelkeznek.

A Nemzeti Sport Dean Bauert, a horvát Sportske novosti szakíróját kérdezte az ügyben: „Információim szerint a helyzet változatlan, továbbra is csak egyetlen játékos érintett. Úgy tudom, egy montenegrói válogatott labdarúgóról van szó, akit legjobb tudomásom szerint a válogatott összetartásán teszteltek, és a pozitív eredmény után nem is tért vissza Zágrábba, így nem érintkezett a többiekkel. A klubhoz közel álló forrásom szerint a játékosokat a Dinamónál folyamatosan tesztelik, mindenki negatív, ezért a Hajduk Split elleni hétvégi rangadón és a Ferencváros elleni BL-selejtezőn is a lehető legerősebb összeállításban lép pályára.

Egy biztos: a Dinamót az UEFA által kijelölt szervezet/cég fogja tesztelni és ha a magyar hatóságot igénylik, az érkezéskor ők is tesztelhetnek, egy ilyen tesztnek legkésőbb a meccs előtt hat órával kell eredménye legyen – ahogy ez az UEFA szabályzatában olvasható (7.5.1).