A hazai mérkőzéseinkre – a szurkolók javaslatát megfogadva – támogatói bérletet kínál jégkorong szakosztályunk.

Az MJSZ és az Erste Liga elfogadott, jelenleg hatályos rendelkezései szerint a találkozókat egyelőre szurkolók előtt rendezhetik, azonban létszámkorlát szükséges, így a hazai és a vendégszektor is a kapacitás 50 százalékával működhet. A 2020/21-es idényre hokisaink nem árulnak szezonbérletet, lehetőség van azonban támogatói bérlet megvásárlására, amelynek ára 30.000 Forint és a szezonbeli összes hazai Erste Liga és Magyar Kupa mérkőzésére érvényes, az alapszakaszban, a középszakaszban és a rájátszásban egyaránt – bővebben: Fradi.hu. Az első hazai találkozóra már el is indult az online elővételes jegyértékesítés, fontos információ még, hogy ezen a mérkőzésen lesz lehetőség visszaváltani az elmúlt szezonban elmaradt Dózsa elleni idegenbeli elődöntőre megváltott belépőket!

Az Erste Liga tegnap sajtótájékoztatót tartott:

Az a három csapat, ahol koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt hetekben, később kezdi az idényt. Az alapszakasz jelen állás szerint január 24-ig tart, de a tényleges lebonyolítás a helyzethez igazodva változhat. A meccsbeosztás egyelőre december 13-áig készült el, ez egy teljes oda-vissza kört, csapatonként 18 összecsapást jelent. Minden továbbiról menet közben, a körülmények ismeretében határoz a liga vezetése a klubokkal egyetemben.

Rendhagyó szezon elé nézünk, turbulens környezetben vágunk neki a 2020/21-es küzdelemsorozatnak – jelentette ki a sajtótájékoztatón Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágvezetője. Kifejtette: – Valamennyi szereplő esetében a legfontosabb az egészség megőrzése, azonban a bajnokságnak erős korlátok között ugyan, de el kell kezdődnie. A Magyar Jégkorong Szövetséggel, az Erste Liga vezetőivel, a játékvezetői munkacsoporttal, a minisztériummal, a külföldi szövetségekkel napi kapcsolatban állunk, folyamatosan egyeztetünk, az aktuális információink szerint igyekszünk mindig a lehető legjobb döntéseket meghozni. Ezek a járványügyi helyzet sajátosságai miatt akár naponta is változhatnak, ezért mindenki türelmét kérjük. Vannak pozitív eseteink, ezeknél a csapatoknál szigorú egészségügyi protokoll zajlik, ők csak később csatlakozhatnak. Mindannyiunk egyöntetű álláspontja, hogy kizárólag egészséges játékosok részvételével induljon el a bajnokság szombaton. Az alapszakasz a terveink szerint szeptembertől január végéig tart, bízunk benne, hogy végig tudjuk csinálni a programot. A szezonnak 10 klubbal vágunk neki, az első fordulókban 7-en szállnak jégre, a Dunaújváros, az FTC-Telekom és az UTE később csatlakozik, az erdélyi csapatok magyarországi vendégjátékkal kezdenek. Az Erste Bank teljes mértékben megérti és átérzi a helyzetet, tisztában van a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel. Nem tervezünk változtatást a szponzorációs kondíciókon, bízunk benne, hogy a megfelelő menetrend szerint zajlanak majd a mérkőzések. A sport a nézőkért van, ugyanakkor kérünk mindenkit: fokozottan tartsák be az általános és speciális higiéniai előírásokat.

Hasonló szellemben nyilatkozott Sipos Levente, az MJSZ főtitkára is. “Amikor az Erste Liga előző szezonját a koronavírus-járvány betörése miatt kénytelenek voltunk a legizgalmasabb szakaszában, az elődöntők közben lezárni, teljes volt a bizonytalanság – fogalmazott. – Az orvostudomány és a járványügy is a sötétben tapogatózott, mi sem tudhattuk, hogy mikor lesz újra jégkorong. Most, amikor szinte napra pontosan fél év eltelt, még mindig képtelenség egy egész szezonra előre tervezni, sőt talán hónapokra sem. Ígérgetni felelőtlenség lenne, nem is teszünk ilyet. A szövetség feladata és célja kihozni a maximumot a mindenkori körülményekből, adottságokból, annál is inkább, hogy a piac átalakulóban van, a sportfogyasztási szokások változnak, különösen nagy kihívások előtt állunk ebben a helyzetben. Hosszú ideje mondjuk, hogy a jégkorong a 21. század sportja, mivel különösen látványos, gyors, izgalmas, esztétikus és szórakoztató, erre egyrészt tudunk építeni, másrészt emiatt még többet kell tennünk, hogy a hokit közelebb hozzuk a közönséghez, és a közönséget közelebb hozzuk a hokihoz. Konkrét terveink vannak arra, hogyan emeljük a szurkolók kiszolgálásának színvonalát nemcsak a helyszíneken, hanem minden szóba jöhető platformon. Rengeteg az ötletünk, és ezeket, ha a körülmények engedik, meg fogjuk valósítani. De a lényeg most az, hogy minél több mérkőzést megrendezhessünk, hogy lejátszhassuk a szezont teljes egészében. Felelős viselkedést, fegyelmezettséget várunk mindenkitől. A koronavírus-járványt komolyan kell venni akkor is, ha a fiatal sportemberek könnyű tünetekkel vagy azok nélkül vészelik át a fertőzést, mert továbbra sem tudunk mindent a közép- vagy hosszú távú következményekről. A felelősség és a fegyelem most a kulcs, ezek nélkül lehetetlen lenne megvalósítani a terveinket.

Pap Gábor, csapatmenedzser: “Minden érintett játékosunk tünetmentes vagy enyhék a tüneteik, és a héten kikerülnek a házi karanténból. A többiek hétfőn kezdték újra a munkát. Az a célunk, hogy zsinórban a harmadik elsőségünket is megszerezzük. Szeptemberre 15-ére várunk még egy külföldi centert, a további légióshelyek betöltéséről később, az erőviszonyok feltérképezése után döntünk.

Bővebben: Erste Liga, Fradi.hu

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

2020.09.25., péntek, 18.30: DEAC – Ferencváros
2020.09.27., vasárnap, 16.30: Ferencváros – MAC HKB Újbuda
2020.09.30., szerda, 18.30: Ferencváros – SC Csíkszereda
2020.10.04., vasárnap, 16.30: Ferencváros – Gyergyói HK
2020.10.09., péntek, 18.30: Ferencváros – Corona Brassó
2020.10.16., péntek, 18.30: Ferencváros – DEAC
2020.10.18., vasárnap, ??.??: Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros
2020.10.24., szombat, 17.30: Titánok – Ferencváros
2020.10.27., kedd, ??.??: MAC HKB Újbuda – Ferencváros
2020.10.30., péntek, 18.30: Ferencváros – Dunaújvárosi Acélbikák
2020.11.10., kedd, 18.30: Ferencváros – Titánok
2020.11.13., péntek, 18.30: Ferencváros – Újpesti Dózsa
2020.11.17., kedd, 18.30: Ferencváros – Vasas HC
2020.11.20., péntek, ??.?? Gyergyói HK – Ferencváros
2020.11.24., kedd, ??.??: Corona Brassó – Ferencváros
2020.11.29., vasárnap, ??.??: SC Csíkszereda – Ferencváros
2020.12.08., kedd, ??.??: Újpesti Dózsa – Ferencváros
2020.12.10., csütörtök, 18.40: Vasas HC – Ferencváros