Új időszakos tárlat várja az érdeklődőket az Üllői úton.

Csapatunk 48 év után játszhatott ismét európai kupamérkőzést tavasszal, és bár a sorozat most véget ért, de erre a nemzetközi szereplésre alighanem örökké emlékezni fogunk.

Ennek a fantasztikus menetelésnek állít emléket az EL-hősök kiállítás. Dibusz Dénes kesztyűjét, a Monaco elleni, sorsdöntő találatot szerző Zachariassen cipőjét, vagy éppen az EL-sorsolás hivatalos golyóit is megtekinthetik az érdeklődők a rendhagyó kiállításon a Fradi Múzeumban.

Kiállításunk az EL-hősök nevet viseli, de ez a tárlat nem csak 16 meccset, 24 gólszerzőt és egy csapatot mutat be, hanem annál sokkal többet. Azt, hogy önbizalommal, hittel, munkával bármi elérhető, hogy igenis meg lehet csinálni! Emlékeznek, a Trabzonspor ellen hogy kezdtünk idehaza? Egy kiállítással… De bebizonyítottuk: ha harcolni kell, nem a kutya mérete fontos a harcban, hanem a harc mérete a kutyában! – nyilatkozta a kiállítás megnyitóján Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Az eseményen jelen volt a Ferencváros csapatkapitánya, Dibusz Dénes is, aki az EL-menetelés egyik főszereplője volt.

A pályán átéltem a sikereket, most pedig egy kicsit újraéltem ezeket a győztes pillanatokat. Örülök, hogy mindennek részese lehettem, csapattársaimmal együtt büszke vagyok rá, hogy idáig jutottunk, alig várjuk a folytatást! – mondta a válogatott kapus.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a rá jellemző stílusban tekintett vissza a nemzetközi szereplésre.

Amikor legyőztük a Slovant Pozsonyban, azt mondtam: nem rossz. Ezt most is tartom, de nem elégedhetünk meg ennyivel, mindig van feljebb! Örülök annak, hogy jó néhány emlékezetes meccset tudtunk játszani, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg felejthetetlen élményt szereztünk fantasztikus szurkolóinknak, akikre a jövőben is számítunk – mondta a mester.

A hivatalos megnyitót követően már a szurkolók is ellátogathatnak az időszaki kiállításra.

Ahogy a klub és a játékosok, így mi is büszkék vagyunk arra, hogy a Fradi Múzeum újkori történelmének ez már a tizedik időszaki kiállítása. Mezek, cipők, zászlók, de sorolhatnám tovább a kiállított ereklyéket. Hatvan tárgy és sok-sok felejthetetlen emlék – ezzel várjuk a látogatókat – mondta Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője.

Bővebben: Demokrata, Fradi.hu, NSO, Origo, Sportal

https://www.instagram.com/p/CqYDJFst0jN/