Labdarúgó csapatunk korábbi edzője is nyilatkozott a mai meccsről – az írek mestere szerint játékosai félnek a Fraditól, de ez jó.

Könnyű útja van a Fradinak – fogalmazott László Csaba, aki korábban a skót bajnokságban is dolgozott edzőként. – A 19-szeres ír rekordbajnok tudása meg sem közelíti az angol és skót színvonalat. A feladat nem lehet más, mint megnyugtató előnyt szerezni a mai első meccsen. Az írek ugyan jól védekeznek, de támadójátékuk nem túl színes. A Fradi egyértelmű favorit.

A Shamrocknak amúgy sincs kellemes emléke a magyar riválisokról, ugyanis egyetlen ilyen párharca során kettős vereséggel maradt alul a Budapest Honvéddal szemben 1985-ben, a BEK első fordulójában. A Ferencváros története során korábban egyszer találkozott ír csapattal nemzetközi porondon: 1997-ben kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel ejtette ki a Bohemians gárdáját az UEFA Kupa selejtezőjében.

A Fradi a múlt heti BL-búcsú ellenére feldobott állapotban várhatja a mai meccset, mivel hétvégén a MOL Fehérvár elleni rangadón magabiztos győzelemmel (4-0) hangolt az OTP Bank Ligában. A szintén zöld-fehér ír gárda ugyan múlt pénteken csak döntetlent játszott hazája bajnokságában, de így is négypontos előnnyel vezeti a tabellát.

Ha játékosaim félve lépnek pályára, sokkal veszélyesebbek, most pedig félnek a Fraditól – mondta Stephen Bradley, az írek menedzsere. – Minél jelentősebb a kihívás, annál jobban mennek előre. Az idény elején a play-off körig való eljutást volt a cél, ez megvan, a többi hab lehet a tortán. Az egyetlen gondom, hogy karmesterünk, Ronan Finn nem játszhat Budapesten.

forrás: ripost.hu