Az azeri lapszemléből kiderült, hogy miért vívott rövid szópárbajt Sztanyiszlav Csercseszov és Gurban Gurbanov.

Az 1news.az a Qarabag vezetőedzője, Qurban Qurbanov mérkőzés utáni nyilatkozatából idéz. „A meccs nagyon feszült hangulatban telt. Az ellenfelünk jól bánt a labdával. Az elején nehézségekbe ütköztünk, de aztán sikerült átvennünk a játék irányítását. A visszavágón küzdeni fogunk és megpróbáljuk kihasználni a lehetőségeinket” – mondta a korábbi sokszoros válogatott azeri labdarúgó. – „Szeretnék hatalmas köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik mindig velünk vannak és hisznek a csapatban.” A klubot 2008 óta irányító Qurbanov azt is megemlítette, sajnálattal tölti el, hogy nem állt rendelkezésére minden játékosa. Kiemelte, hogy az extrém hőség nagy nehézséget jelentett a pályára lépő labdarúgóknak. Úgy vélte, a mérkőzésen igazságos végeredmény született, és a budapesti találkozó előtt az esélyek kiegyenlítettnek tűnnek. „Legalább 90 perc áll előttünk a visszavágón. Az már most világos, hogy akkor még nehezebb dolgunk lesz” – nyilatkozta az azeri bajnokcsapat vezetőedzője.

Holtverseny! A Qarabag döntetlent játszott a Ferencvárossal” – írta videós összefoglalója elé a qafqazinfo.az, amely a meccs után Sztanyiszlav Csercseszov és Qurban Qurbanov szavait is lejegyezte a hivatalos sajtótájékoztatóról, de bővebben nem foglalkozott a mérkőzéssel. Egy érdekes adatot is kiemelt, azaz hogy a szerdai találkozót követően a két csapat holtversenyben a BL harmadik legeredményesebb gárdájának számít. Mind a Qarabag, mind az FTC 11-11 találatnál jár öt selejtezőt követően, amivel a norvég Bodø/Glimt (17 gól) és az izlandi Vikingur (12) mögött a képzeletbeli dobogó harmadik fokán állnak jelenleg. Hozzáteszik még, hogy az azeri bajnok adhatta be eddig a legtöbb szögletet (38-at) és játékosai ellen követték el eddig a legtöbb szabálytalanságot (71-et) az ellenfelek.

A portál megszólaltatta a Qarabag vezetőedzőjét, Gurban Gurbanovot is, aki elárulta, milyen apróbb szócsatát vívtak Sztanyiszlav Csercseszovval a lefújást követően.

Csercseszov szóvá tette, hogy Kwabena Owusu egy ízben kapura lőtt, amikor vissza kellett volna adnunk a labdát a Ferencvárosnak. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, ha gól lett volna belőle, akkor cserébe szándékosan gólt kaptunk volna. Így oldódott meg a kérdés. Annyira nem volt ideges, mint amennyire látszott – mondta a tréner, aki összességében így értékelte a találkozót: – Nagyon intenzív és érdekes mérkőzés volt. Tegnap azt mondtam, hogy egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyik jól bánik a labdával. Ezt ma láttuk is. Jó volt a védekezésük és a támadósoruk is, voltak is nehézségeink a mérkőzés elején, de később át tudtuk venni a játék irányítását. Azt hiszem, ez volt az a meccs, ahol a legjobban küzdöttünk, aminek nagyon örültem. A visszavágón minden kiderül. Nagy elszántsággal és kitartással fogunk dolgozni, hogy a játékosaink teljesen készen álljanak arra a mérkőzésre. A végsőkig küzdeni fogunk és megpróbáljuk majd a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből. Szeretnék köszönetet mondani a csodálatos szurkolóknak is, mindig a csapatunk mögött állnak és bíznak bennünk. A visszavágón még jobban fogunk küzdeni, és megpróbálunk ennél is jobb eredményt elérni – nyilatkozta a szakember. – Higgye el, nem akartunk gólt kapni. Hogy az elején bealudt a csapat? 40 fok volt, a játékosok szenvedtek, az ellenfelünk pedig nem volt átlagos, az ő bajnokságuk magasabban is jegyzett, mint a miénk. Még ha a játékosaim kapnak is gólt, de utána küzdenek és igyekeznek nem megtörni. Ma szerintem a játékosaim nem aludtak, megpróbáltak mindent megtenni a győzelemért. Többet is akartak tenni annál, mint amennyire képesek. Jól tudják, hogy melyik csapatban játszanak. Ez egy igazságos eredmény volt. És nem azért lett döntetlen a vége, mert nem volt ott a pályán 3-4 fontos játékosunk. Egy részt most befejeztünk, de még legalább 90 perc van hátra. Még mindig egyenlőek az esélyek, mindkét csapatnak van sansza a továbbjutásra. Talán valahol volt hatása a svájci bajnok elleni hosszabbításnak, sokan elhasználták az energiájukat és nagyon meleg is volt. Érezhető volt, hogy a játékosok fáradtak, de nem akarok kifogást keresni – tette hozzá.

Döntetlen a magyar klubbal” – olvasható a report.az tudósításának címében. Az azeri portál percről percre tudósítást adott a meccsről, majd az összefoglalót is közzétette, kizárólag tényszerű állításokkal.

A football-plus.az egy jegyzőkönyvet közölt a meccsről, ami annak fényében kifejezetten érdekes, hogy a mérkőzés előtt naponta több cikkben foglalkozott a Ferencvárossal. Sőt, az FTC Puskás Akadémia elleni NB I-es mérkőzéséről és Csercseszov azt követő sajtótájékoztatójáról is beszámolt. A szerdai meccsről készült cikkben ráadásul Myrto Uzunit tették a főképre, aki idén február óta Spanyolországban futballozik. A Qarabag egyik játékosa, Filip Ozobic értékelelését is ismertetik: „Nem szeretek a saját játékomról beszélni. Nehéz ellenfél ellen léptünk pályára, és szenvedtünk is egy kicsit. Most már jól ismerjük őket. Elemezzük majd a játékukat. Mindent megteszünk, hogy egy újabb mérföldkövet érjünk el” – nyilatkozta a horvát származású, de azeri válogatott középpályás.

A zerkalo.az is hasonlóan, csak a legfontosabb tények tárgyilagos ismertetésével ír a mérkőzésen történtekről.

Büntető, Csakfoci, NSO