Érdekes nézőpont.

Yunis Huseynov, a korábbi azeri válogatott, jelenlegi edző, aki rendszeresen szerepel szakértőként is az azeri és orosz médiában, érdekes nézőpontból közelítette meg a Fradi helyzetét:

Az orosz média nagyon nagy figyelmet tanúsít a párviadal iránt. Az első naptól kezdve se szeri, se száma a különböző elemzéseknek, információknak a meccs kapcsán. Szorosan követem ezeket és olyan az érdeklődés, mintha a Karabah egy orosz csapattal játszana. Talán még jobban is foglalkoznak a Ferencvárossal Oroszországban, mint Magyarországon. Persze ezt meg lehet érteni, a szankciók megfosztották őket a nemzetközi meccsektől és így legalább valamilyen szinten átélhetik azokat.

Lehet valami Huseynov véleményében, mi is tapasztaljuk az érdeklődést, bár azt gondoljuk, Magyarországon is elég sokan követik a Fradit. Ugyanakkor az is tény, hogy a kiemelt figyelem nem az UEFA szankciókkal kezdődött. Csercseszov kinevezése óta tapasztaljuk, hogy egészen elképesztő mennyiségű cikk jelenik meg az orosz sajtóban a Fradiról, amelyek jelentős része nem csupán a meccsekről számol be, hanem a háttérről is. Vezetőedzőnket is sokat kérdezik, mindez persze nem csoda, hiszen Csercseszov hazája egyik legismertebb emberének számít, aki korábban is kiemelt médiafigyelmet kapott. Ráadásul személyisége, nem konvencionális megnyilatkozásai hálás témák a médiának. Persze semmi bajunk nem lenne azzal sem, ha Moszkvában Fradi Fan Club alakulna…