A “Szakosztályok az Arénában!” programsorozat keretein belül látogatnak ki az Üllői útra.

Férfi futsalcsapatunk a 2019/2020-as idényt ismét az élvonalban kezdte meg, és alaposan megerősítette keretét a nyár folyamán. Együttesünk irányítását korábbi játékosunk, Roni Ribeiro vette át. A kezdeti sikeres időszak után azonban egy jelentősebb visszaesés következett, és a Haladástól idegenben elszenvedett nagy különbségű vereség után edzőváltás következett.

A szakmai stáb pedig a lehető legjobb döntést hozta meg azzal, hogy Madarász Jánost nevezte ki a csapat élére. A játékosként (válogatott gólrekorder, 128 meccsen 100-szor volt eredményes) és edzőként (bajnoki bronzérem a Veszprémmel, a válogatott másodedzője) egyaránt sikeres szakember szinte csodát művelt a csapattal, elképesztő szériát mutatott be irányítása alatt a Fradi.

Az első Madarász-meccsen percekre voltunk attól, hogy legyőzzük a listavezető és címvédő Berettyóújfalut, ezt követően pedig egy ötmeccses veretlenségi szériával elértük, amit a szezon elején célként kitűztünk: a felsőházat. Közvetlen riválisainkat, a Dunaferrt és a DEAC-ot idegenben kellett legyőznünk álmunk életben tartásához, majd hoztuk a kötelezőt itthon a Kecskemét ellen, Veszprémben döntetlent értünk el, végül az utolsó fordulóban kiütöttük a harmadik helyen végző Nyírgyulajt az Elek Gyula Arénában, így a negyedik pozícióban zártuk az alapszakaszt.

Kilenc éve nem látott bravúrt értünk el ezzel, 2011-ben bronzérmet szereztünk, azóta nem voltunk ott az NB I-ben a legjobb öt között, így bár már az első számú célunkat elértük, esélyünk van arra is, hogy akár éremmel zárjuk a szezont.

A siker kulcsszereplője Madarász János mellett a szintén 100-szoros válogatottságig jutó kapus, Tóth Gyula, aki bravúrt bravúrra halmozva segítette csapatunkat. A mezőnyjátékosok közül Bognár Bence volt a legeredményesebb, 14 gólig jutott, parádés kettőst alkotva a 10 találatot szerző Büki Baltazárral. A modellszakmában is sikeres Rábold Richárd élete első NB I-es alapszakaszát 12 góllal zárta, míg a sérüléséből felépülő korábbi gólkirály, Fekete Róbert is eljutott már kilenc találatig.

Az FTC vezetősége szeretne lehetőséget adni a labdarúgáson kívüli, talán kevésbé reflektorfényben szereplő sportágaknak, hogy a labdarúgócsapat közönségének bemutatkozhassanak. Emiatt a szezon minden hazai bajnoki mérkőzésén egy-egy szakosztály kitelepül a Groupama Arénába. Ennek köszönhetően szurkolóink személyesen ismerkedhetnek meg az FTC szakosztályaival, a lehetőségekhez mérten, akár ki is próbálhatják az adott sportágat, és minden lényeges információt megtudhatnak a sportolókról, mérkőzésekről, toborzásról! A „Szakosztályok az Arénában” programsorozatnak köszönhetően a tavaszi idény végére a remények szerint szurkolóink egy átfogóbb képet kapnak arról, hogy mi is az a Ferencvárosi Torna Club, mennyi különleges és szerteágazó sportág fut a zöld-fehér színek alatt, hány kivételes sportember, edző dolgozik fanatikusan, és küzd hétről-hétre a Fradi hírnevéért, a Fradi Családért, ezáltal a szurkolókért is!

Fradi.hu, a Debrecen elleni bajnoki alatti további programokról ide kattintva olvashattok.

Az alábbi videókból kiderül, milyen jó hangulatú eseményre lehet számítani: