Katartikus végjátékban nyertük meg az OBI-et. Szép volt, fiúk!

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Ferencváros 8-8 (bü.: 4-1) OSC
Negyedek: 1-2, 3-3, 2-1, 2-2
Gólok: Varga 4, Vámos 3, Mitrovic 1
A büntetőket belőtte: Varga, Vámos, Younger, Kállay

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 az FTC javára.

Az első mérkőzésen: Fradi 8-6 OSC (beszámoló, összefoglaló)
A második mérkőzésen: OSC 10-15 Fradi (beszámoló, összefoglaló)

Szinte teljes ellentéte volt az idei döntő utolsó mérkőzése az egy évvel ezelőttihez képest: akkor 2-2-es, most 2-0-ás eredményt zártunk le, a Dózsa ellen gyönyörű nyári időjárás, nyitott uszoda és napsütés várta a fradistákat, ma viszont a zárt tetőn kívül szürke és esős nap volt a hátunk mögött. Ennek és a nagy dugók ellenére teljesen megtelt második otthonunk az OSC elleni mindent eldöntő találkozóra és fantasztikus hangulatban zajlott le a bajnoki döntő harmadik felvonása. Amelyet clubunk korábbi és jelenlegi sportolói is megtiszteltek jelenlétükkel, az MVLSZ és a LEN vezetősége is a helyszínen volt látható, Marco Rossi is ott volt a lelátón – a labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya gyakori vendég pólósaink mérkőzésein.

Hosszú gólcsenddel indult a játék, közel hat percig nem zördültek meg a hálók, az első szünetig ezután viszont háromszor is, egy-egy fór után, majd akcióból, nekünk kellett menni az eredmény után – érdekes volt látni, hogy az első két meccshez képest teljesen más játékvezetői felfogásban zajlottak az események a medencében. A folytatásban is jobban ment a vendégeknek, akcióból nem tudtunk betalálni, csak ötösből és emberelőnyből, miközben Háraiéknak a közte háromért is voltak labdáik, ám ezekkel szerencsére nem tudtak élni, mi pedig köszöntük ezt szépen és a nagyszünetre feljöttünk egy gólra.

A harmadik negyed elején akár egyenlíthettünk és volna, ám elrontottuk a helyzetet, Brguljan pedig egy nagy góllal újra kettőre növelte az OSC előnyét. Aztán sikerült “robbantanunk”, jöttek az akciógólok, hátul pedig Vogel Soma bravúrjai, egy ilyenből sikerült Varga Dénest indítani, aki az amúgy szintén kiválóan teljesítő Mitrovicra vihette a labdát egyedül, nem is hibázta el a ziccert, felrobbant a Komjádi, hiszen először volt nálunk az előny! Csapatkapitányunk még egy óriási gólt lőtt a hosszúba a szélről, a mai estén világklasszis teljesítményt nyújtott. A hajrában leginkább a kapusok villogtak mindkét oldalt, nekünk pedig nem sikerült lezárnunk – még – a párharcot, a túloldalon pedig jött az egyenlítés, Hárai szerezte centerből – az uszoda népe szerint szabálytalan megmozdulás után… De utólag mondhatjuk: ez legyen a legnagyobb problémánk.

Döntetlennel zárult tehát a rendes játékidő, jöhettek az ötméteresek. Mi kezdtük a szétlövést és magabiztosan értékesítettük is a sajátjainkat, a túloldal viszont egy gól után kétszer is hibázott, előbb Burián lőtt nagy kapufát, majd Salamon próbálkozását hárította Vogel. A kegyelemdöfést Kállay Márk vitte be, aki a szezonban az Olympiakosz Pireus elleni európai Szuperkupa döntő után az OBI döntőjét is lezárta a büntetőpárbaj során! Jöhetett a fieszta, a csapat a vízben, a szurkolók a lelátón ünnepelték a címvédést, majd közösen is a medence partján. Szép volt, fiúk! BAJNOKCSAPAT!

Varga Zsolt

Két győztes találkozó után nem volt könnyű dolgunk a ránk nehezedő pszichés teher miatt – nem is kezdtünk olyan jól. Borzasztóan kemény mérkőzésen vagyunk túl, alaposan el is fáradtunk, én a parton, a fiúk pedig a vízben. Örülök, hogy a hajrára sikerült megfordítani a meccset, de nagyon nehéz volt, mind fizikálisan, mind mentálisan, ez volt a szezon egyik legnehezebb ütközete! Úgy érzem, hogy a munkával sikerült felülkerekednünk ellenfelünkön, nem szabad elfelejteni, hogy mi egy meccsel többet játszottunk ebben a sorozatterhelésben, hiszen a párharc közben megjártuk Moszkvát is, ezt pedig bírni kellett. Bármikor előfordulhat, hogy így kell eldönteni egy párharcot, ezért lassan két éve folyamatosan készülünk az ötméteres-párbajokra. A rengeteg munka, amit beletettünk az egész szezon során, meghozta a gyümölcsét!

Vad Lajos

A teljesítménnyel nem lehetek elégedetlen, volt tartásunk, igazi csapatként működtünk, és úgy érzem, beremegett a Fradi ezen a mérkőzésen. Levonjuk a megfelelő következtetéseket, és azok alapján folytatjuk a munkát. Tíz hónap alatt eddig sikerült eljutnunk, még érnie kell a csapatnak.

MVLSZ

Bajnokcsapatunk a 2018/2019-es szezonban:

A játékosok – Aaron Younger, Gárdonyi András, Gór-Nagy Miklós, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Nikola Jaksic, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Slobodan Nikic, Stefan Mitrovic, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma. A szakmai stáb – Varga Zsolt (vezetőedző), Nyéki Balázs (másodedző), Katona Norbert (technikai vezető), Soós Tamás (masszőr), Madaras Norbert (szakosztályelnök).