Hiába pontozták ki gyakorlatilag a teljes védősorunkat, két komoly hiányzó mellett vettük sikerrel a finálé első felvonását.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Ferencváros 8-6 OSC
Negyedek: 1-1, 3-2, 2-2, 2-1
Gólok: Vámos 3, Sedlmayer 2, Jaksic 1, Kállay 1, Younger 1

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára.

Nem volt mentes az előzöngéktől a döntő, mint kiderült, a játékvezető küldésben is voltak egyeztetések, mindkét fél “leiratkozhatott” egy-egy sporiról. Úgy tudjuk, hogy ennél tovább is mentek volna a csapatok és felvetették a külföldi játékvezetők szerepvállalását is, amit azonban a szövetség emberei – köztük olyanok, akik korábban külföldi bírók által vezetett döntőt nyertek meg… – lesöpörtak az asztalról. És akkor még ott voltak a legutóbbi találkozón tapasztalt brutalitások is, amely után csak Varga Dénest büntették meg, Lukas Seman esetét nem is vizsgálták – persze egy ilyen szűk közegben mindig csicseregnek a madarak, állítólag az volt utóbbira a magyarázat, hogy mivel nem kapott nagyobb eltiltást csapatkapitányunk, így ezt inkább nem szankcionálják…

Ennek ellenére Varga Dénes ott volt a medencében ma este, a bemelegítésnél kapusainkat segítette lövéseivel formába lendülni. Majd amikor ez megtörtént, átöltözve foglalta el helyét a lelátón. Ahol ott volt rutinos centerünk, Slobodan Nikic is, aki ujjsérülés miatt nem állhatott Varga Zsolt rendelkezésére. A szurkolók is szállingóztak, egyre többen, ám ezúttal nem telt meg az uszoda, ami kicsit csalódás, de a hangulatra így sem lehetett panasz. Indulhatott is a döntő, amely az első negyedben leginkább a kapufákról szólt, de azért gól is akadt egy-egy, a vezetést a vendégek szerezték meg Hárai révén, amelyre Kállay tudott egy szép balkezes bombával válaszolni. A második játékrészben jó helyzetfelismerésből sarokdobás után Younger lőtte be a vezető gólunkat, a fradisták egyből párhuzamot is vontak eme találat és a Liverpool – Barcelona negyedik gólja között, hasonlóan szép volt! Ezután Vámos is beköszönt egy távoli lökettel, majd az OSC lőhetett két ötöst is, mindkettőt értékesítették, az elsőt bemozdulás miatt nem adták meg. A nagyszünetre előnyünkből egy gól maradt meg.

A második “félidőben” folyamatosan faultproblémákkal küzdöttünk, egészen elképesztő, hogy a magyar bajnoki címvédő a döntőben, hazai pályán ilyen fújást kapjon, a mérkőzés végére négy bekkünk is kipontozódott, Pohlt már a harmadik negyedben elvesztettük, őt követte a záró játékrészben sorban Jaksic, Gór-Nagy és Jansik – és ezek mellett üvöltöztek a vendégek szakemberei minősíthetetlen hangnemben az MVLSZ munkatársaival… De ezek sem törték meg csapatunkat, emberfeletti teljesítményt nyújtottunk védekezésben – Vad Lajos többször is kétcenteres játék mellett döntött -, Vogel Soma is óriási védéseket mutatott be, valamint a hullámok is velünk voltak egy-két esetben, tettünk is érte, Seman próbálkozásánál a gólvonalon úszott végig a labda, milimétereken múlott, hogy nem jutott túl rajta. Támadásban is küzdöttünk, nem volt könnyű dolgunk, de a legfontosabb pillanatban Vámos Márton mindent beleadva, a támadóidő lejárta előtt harcolt ki szabaddobást és vágta be Mitrovic hálójába a labdát vagy kilenc méterről, később pedig Sedlmayer Tamás brillírozott és eldöntötte a mérkőzést, amelyet megérdemelten húztunk be.

A csapat kedden Moszkvába utazik, ahol a hétközben a helyi Dinamo ellen zárja a Bajnokok Ligája csoportkörét, majd szombaton jöhet a döntő második mérkőzése, az OSC otthonában, a Kondorosi úton. Mindent bele, fiúk!

Gór-Nagy Miklós

Az döntött a javunkra, hogy egy percre sem zökkentünk ki a sajáték játékunkból, határozottan és magabiztosan haladtunk a győzelem felé. Eleve eggyel kevesebben voltunk, a végére sokan ki is pontozódtak, mégis mindenki tudta a helyét. Büszke vagyok a csapatra.

Sedlmayer Tamás

Legalább olyan nehéz volt az összecsapás, mint vártuk, támadásban és védekezésben egyaránt meghatározó embert veszítettünk el Dumi személyében. Igyekeztünk mindannyian maximálisan felkészülni, és százhúsz százalékot kihozni magunkból, így pótolva a hiányát – elnézve az eredményt, sikerült! Döntőhöz méltó mérkőzést láthattak a szurkolók. Örülök, hogy a kritikus pillanatokban higgadtak tudtunk maradni, védekezésben és támadásban is helyén volt az eszünk és a szívünk, ez billentette ma a mérleg nyelvét felénk. Slobodan Nikic kiesésével egy centert is helyettesítenünk kellett, de szerencsére működött a taktika, amit választottunk, emellett mindenki a szívét, lelkét beletette, úgy küzdöttünk. Mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy ne egyénileg próbáljuk meg eldönteni a meccset, hanem csapatként, együttműködve. Nem az a fontos, hogy ki lövi a gólokat, hanem az, hogy a csapat mit és mennyit tett bele abba a találatba. Megyünk tovább és készülünk a következő meccsre, három győzelemig tart a párharc – a következő csatába már Dumival megyünk, remélem nyerünk, és már csak egy siker kell. Reméljük a legjobbakat, mi ezért dolgozunk

Varga Zsolt

Nagyon kemény, férfias küzdelem volt a mai, ehhez elsőként gratulálok az OSC-nek, másodszorra pedig a csapatomnak, mert óriási szívvel játszottak, tudták pótolni a hiányzókat, Dumit és Nikicet, ezek nagyon fontos tényezők voltak. A védekezés volt az elsősorban, ami eldöntötte a mérkőzést, nagyon sokszor voltunk hátrányban, rengeteget védett a Soma, nagyon jók voltak a hátrányos mozgásaink, védekezéseink. Ez volt az első fejezet, jön a következő a jövőhéten.

Erdélyi Balázs

Kemény, harcos meccs volt, pontosan olyan, amilyenre számítottunk. Játékban nem volt nagy különbség a csapatok között, de a Fradi több gólt lőtt, így megérdemelten nyert. Nem dőlt még el semmi, ugyan egy nullra vezet a Ferencváros, de még van lehetőségünk javítani.

Vad Lajos

Sajnos nem úgy sikerült az első mérkőzés, ahogyan gondoltuk, de ennek ellenére úgy érzem, hogy méltó ellenfelei voltunk a magyar bajnoknak. Nem dőlt még el semmi, nem állunk meg, dolgozunk tovább a következő ütközetig.