Harmincszoros magyar bajnok labdarúgó csapatunk vezetőjét kérdezték a szezonról, az átigazolásokról és az előttünk álló időszakról.

Szerdán az M1 Ma reggel című műsorának vendége volt Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója, aki Böde Dániel és Davide Lanzafame jövőjéről, valamint Szerhij Rebrov vezetőedző állítólagos törökországi megkereséséről is szót ejtett.

Engem senki sem keresett ez ügyben, és tudomásom szerint Szerhij nagyon jól érzi magát Magyarországon. Hallottam a pletykáról természetesen, de hivatalos információ nem jutott el hozzám” – reagált Orosz Pál azokra az ukrajnai sajtóhírekre, melyek szerint Szerhij Rebrovot, a Ferencváros vezetőedzőjét a török Besiktas csábítja.

Az FTC vezérigazgatója úgy ítéli meg, ár-érték arányban nagyon jól sikerültek és nagyon beváltak a téli erősítések, s a keret nagyjából összeállt a Bajnokok Ligája-selejtezőkre.

A játékosok nagyon rövid szabadságot kaptak, június hetedikén már kezdődik a felkészülés. Nagy játékosmozgást senki ne várjon, de a kerethez még lesznek csatlakozók” – mondta Orosz, aki nem nevezte meg, hogy konkrétan mely posztokon szeretne erősíteni a klub.

A sportvezető természetesen nem kerülhette el azt a kérdést sem, hogy hogyan alakul Böde Dániel és az NB I-es társgólkirály Davide Lanzafame jövője. Orosz Pál megerősítette, a közönségkedvenc magyar támadó szerződése meghosszabbodott a klubnál.

Dani helyzete más, mint Lanzafaméé, mert hét éve a csapat tagja. Azt tudni kell róla, hogy egy évvel megújult a szerződése. Most pihen, aztán majd eldönti, és megbeszéljük, hogy mit szeretne. Lanzafaménak élő szerződése van a Ferencvárossal, vele kapcsolatban nincs semmiféle kérdés” – szögezte le az FTC vezérigazgatója.

Kivonat: NSO