Labdarúgó csapatunk korábbi játékosait kérdezték a Karabah elleni odavágó után.

Lisztes Krisztián

Azt kaptam, amit vártam, nagyon intenzív összecsapás volt. Az első félidőben jól jött ki a Fradi a labdaváltásokból, szépen kontrollálta a játékot, teljesen megérdemelten szerzett vezetést. Ezután a semmiből egyenlített a Qarabag, sajnos a gól előtt kellemetlenül pattant meg Dibusz Dénes előtt a labda, ezért nem tudta oldalra ütni, ez benne van a játékban. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, a széleken meg is tudták időnként bontani a Ferencváros védelmét. Jól képzett játékosok alkotják a Qarabagot, ezt be is bizonyították, ám kis szerencsével nyerhetett volna az FTC. A kényszerű cserék miatt meg kellett bontani a védelmet, ez sohasem jó, ám ezt is jól oldotta meg az együttes. A szakmai stáb kiválóan készítette fel a csapatot, a jövő héten hazai pályán ki kell harcolni a továbbjutást.

Mátyus János

Lehetett hallani arról, hogy minőségi ellenfél vár a csapatra, és ez be is jött, nagyon erős csapat az azeri. Ezzel együtt az első félidőt végig kontrollálta a Fradi, inkább a mieink akarata érvényesült. A védekezésbe azonban több hiba csúszott a második félidőben, több helyzete is volt a házigazdának. Összességében azt gondolom, a budapesti visszavágón több kell a Ferencvárostól a továbbjutáshoz. A Slovan elleni hazai vereség után optimista, bizakodó voltam, most jobban tartok az azeri együttestől, mint a szlováktól, de a Groupama Arénában ki kell vívni a továbbjutást.

Rab Tibor

A Fradinál a terület leszűkítse volt a cél, ugyanis nagyon jó csapat volt az ellenfél, amelynek hasonló a stílusa, mint a zöld-fehéreké, sok passzal építi a támadásait, nem rugdossa el vaktában a labdát, játékosai technikailag képzettek. Tetszett a mentalitás, amit a védőinktől láttam, küzdöttek-haraptak, ahogyan az ellenfél is. A kispadról jól szálltak be a srácok, elbírtuk, hogy kettőt kellett cserélni a védelem tengelyében. Nem tetszett viszont a sok labdavesztés, elöl és hátul is többet kellett volna mozogni, hogy mi birtokoljuk többet a labdát – a kapott gólt megelőzően a középpályán adtuk el a labdát, mint a Slovan elleni hazai meccsen, a többiek pedig nem tudtak javítani. Meglátásom szerint sokkal erősebb csapat a Qarabag a Fradinál, úgyhogy ez az iksz sokat jelenthet. Félek a visszavágótól, de meg kell oldani a továbbjutást!

Szokolai László

Stabilnak érzem a Fradit, a játékosok egyre jobban ráéreznek a mozgásokra elöl és hátul is. A támadójáték meccsről meccsre jobban fest, de még meg kell találni a legjobb és leghatékonyabb hármast. Ryan Mmaee nagyon hiányzik, ő az egyik legjobb támadónk, remélem, a visszavágón már játszhat. Franck Boli a fontos meccseken mindig gólt szerez, ezúttal is betalál, az egycsatáros játék azonban nem az én világom. Bár vannak gyors játékosaink a vonal mellett, kevés a szélről érkező labda, ezért a centernek sincs annyi lehetősége, a lecsorgó labdákra kell várnia. A Qarabag volt a Fradi eddigi legerősebb ellenfele a BL-selejtezőben. Tegnap megjátszottam Tippmixen a döntetlent, nyertem is vele, de otthon győzni kell, hetven százalékot adok erre.

NSO