Se a csapatunkat ért atrocitások elbírálásban nem kapkodják magukat, eközben a Sportclub hivatalos oldalán minősíti elfogadhatatlanul jégkorongos legendáinkat.

Az Erste Liga idei szezonjának első két döntős meccse után már-már boszorkányüldözés zajlik csapatkapitányunk, Nagy Gergő ellen, miután egy nagyon szerencsétlen eset után Salló Alpárt kórházba kellett szállítani, aki azóta hála égnek jobban van és úgy néz ki, hogy nem lesz maradandó következménye a sérülésének, ezúton is kívánunk neki minél előbbi teljes felépülést és reméljük, hogy mihamarabb újra jégen lehet! Szakosztályunk is ugyanezt tette a meccs után közleményben. A székelyek támadója, Sofron István is elismerte, hogy a hokiban sokszor előfordul hasonló palánkra lökés, a véletlenek szerencsétlen egybeesése kellett ahhoz, hogy ilyen súlyos kimenetelű lett az eset. Ám az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága mégis 3 meccsre szóló eltiltással sújtotta Nagy Gergőt, aki mellett ezután legendáink nyílt levélben álltak ki, a hokit szerető fradisták pedig Bigit ábrázoló képekre cserélik profilképeiket közösségi oldalaikon, biztosítva őt arról, hogy a Fradi-család mellette áll.

A nagy nyilvánosság előtt eddig még csak “félszavakban” lett kimondva, de beszéljünk nyíltan: az első mérkőzés után a csapatunkat megtámadták csíkszeredai szállásukon, ezzel a tudatban kellett volna a rövid pihenőt minél jobban kihasználniuk, majd másnap ismét jégre lépni – a mérkőzést látva bőven az ilyen előzmények után elvárhatón felül teljesítettek a fiúk egy ellenséges környezetben, mindenki hallhatta, milyen egészcsarnokos rigmusokat vetett be a Vákár-műjégpálya közönsége. A helyszíni beszámolók szerint voltak, akik szurkolótársainkra is rátámadtak. Egyelőre ezeknek se lett semmilyen következménye.

A kék-fehérek hangadói emellett folyamatosan a Fradi alattomos játékára hivatkoznak, miközben ők az “angyalok” a jégen, ezt az alábbi összeállítással könnyen cáfolni is lehet, mindegyik súlyosabb, szándékos és alattomos szabálytalanság, csak a szerencsén múlott, hogy játékosaink nem szenvedtek el sérülést utána, már két nap is eltelt a 2. mérkőzés óta, az Erste Liga fegyelmi határozatait közlő oldal egyelőre nem frissült…

1. eset: Péter Balázs fejre támad, amely tiltott és szigorúan büntetendő, még a szándékos mozdulat is tetten érhető.

2. eset: Denis Kulyash fejre támad, az ütközés ereje még nagyobb, mint Péter esetében, óriási szerencse, hogy nincs sérülés.

3. eset: Becze Tihamér szúró mozdulatának semmi köze a sporthoz, nagyon sérülésveszélyes, nem mellesleg szúrás miatt többször eltiltották már, mondhatni, hogy visszaeső.

4. eset: Sofron István hátulról gáncsol, az egyik legveszélyesebb szabálytalanság a jégkorongban, a lábat a másik lába mögé teszi és a felső testét hátra löki, egy ilyen megmozdulásért automatikus eltiltás járna. Szerencsére itt nem esett le a játékos fejvédője, mint Salló sajnálatos esetében.

5. eset: Becze Tihamér megfogja a bot tetejét két kézzel, mint egy baseball ütőt és rácsap a játékosunkra, csak a sérülésokozás lebeghetett a szeme előtt, semmi köze a jégkoronghoz (korábban már “nyugdíjazott” egy jégkorongosunkat, Nagy Lászlónak szakította szét a térdét évekkel ezelőtt).

A székely fair-playt tovább árnyalja, ahogy hivatalos oldalukon sértegetik a Nagy Gergő mellett kiálló legendáinkat, mondjuk ezen nincs mit meglepődni, korábban szintén egy hivatalos képviselőjük férgezte le Pavuk Attilát – akit akkortájt szintén a csapat szállásán támadtak meg a csíkiak…:

Ha esetleg törölnék…

És hogy mi mit tehetünk? Holnap és holnapután töltsük meg a Tüskecsarnokot! Harcoljatok a jégen, sasok! Hajrá, Fradi!