Jól indult az Erste Liga döntő, amit többek között egy súlyos sérülés is beárnyékol, Salló Alpárnak szakosztályunk közleményben kíván mielőbbi felépülést.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Sporclub Csíkszereda 1–5 Ferencváros
Harmadok: 0-2, 1-0, 0-3
Gólok: Fowlie (Tóth A., Seregély), Kulmala (Nagy G., Tamminen), Bán (Somogyi), Tóth G. (Fowlie), Pavuk (+1, Somogyi)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára.

A második mérkőzést a tervek szerint ma fél kettőkor rendezik a Vákár-műjégpályán, kérdés, hogy folytatódik-e a döntő, hiszen tegnap a találkozó után is történtek incidensek csapatunk szállásánál…

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Arany (Nagy K.)
Hegyi, McFadden – Kulmala, Nagy G., Tamminen
Kärmeniemi, Seregély – Fowlie, Tóth A., Tóth G.
Bohunicky, Boros – Hajós, Kóger, Pavuk
Komáromy, Sarcia – Bán, Farkas S., Somogyi

Fodor Szabolcs sajtótájékoztatója:

Fodor Szabolcs

Erste Liga döntőhöz méltó meccs volt, nagyon kemény és jó hokit láttam. A srácok megvalósították azt, amit kértünk tőlük, azt a jégkorongot játszottuk, amivel egy döntőben nyerni lehet. Ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetést levonni, tudjuk, hogy minimum ennyire kell betartanunk a taktikát és ennyire keményen kell hokizzunk ezután is. Innentől kezdve nem is foglalkozunk ezzel a mérkőzéssel, nincs sok időnk, de készülünk, hogy ismét ilyen munkát tudjunk letenni az asztalra.

Erste Liga

A mérkőzés első harmadának végén rendkívül sajnálatos eset szakította félbe a játékot a jégen: az FTC-Telekom csapatkapitánya, Nagy Gergő ütközött Salló Alpárral, aki szerencsétlen mozdulattal esett előbb a palánkra, majd miután fejvédője leesett, fejjel a jégre. A hazaiak védője az eset után lenn maradt a jégen, azonnal segítséget hívtak hozzá. Hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították.

A legfrissebb helyszíni hírek szerint Salló Alpár állapota stabil, nincs életveszélyben, felébresztették a mesterséges altatásból, azonban a baleset következtében a fejében keletkezett egy vérömleny, amely ha nem szívódik fel természetes úton, műtéti beavatkozásra lesz szükség.

Rendkívül sajnálatos esetről van szó, egyik csapatnak sem volt könnyű átélnie a jégen ezeket a szörnyű pillanatokat. Természetesen semmilyen szándékosságról nem volt szó, aki követi a jégkorongot, pontosan tudja, hogy akár több tucat hasonló ütközés, párharc történik egy mérkőzésen. A videón is látszik, történt egy szabályos ütközés, ami után az ellenfél játékosa rendkívül szerencsétlen módon ütközött a palánknak, majd esett a jégre. Gergő is azonnal látta, hogy baj van, kiszólt a padokhoz, hogy segítségre van szükség, és folyamatosan kérdezősködött, hogy mi a helyzet Alpárral. Nagyon megviselte az eset, sportemberek vagyunk, átérezzük, milyen rettenetes egy ilyen eset. Gergő és a Ferencváros teljes csapata nevében mondhatom, egy emberként szorítunk Salló Alpárnak” – nyilatkozta az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs az eset kapcsán.

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály és a Ferencvárosi Torna Club minden tagja nevében mihamarabbi teljes felépülést és visszatérést kívánunk Salló Alpárnak!

Fradi.hu