Az elismerés értékét növeli, hogy a vízilabdaedzők nemzetközi szervezetének bizottsága ítélte oda a díjat. Gratulálunk!

A World Water Polo Coaches Association honlapján közölte, hogy pólósaink vezetőedzőjének ítélte oda a megtisztelő címet 2018-ban. A bizottság tagjait ide kattintva találjátok – olyan szakemberek vannak közöttük, mint Alessandro Campagna vagy Ratko Rudic. A díjat 2015 óta adják át (korábbi díjazottak), Zsolt az első, aki klubedzőként kapta meg ezt az elismerést, miután 2018-ban Euro Kupa, magyar bajnokság, európai Szuperkupa, Magyar Kupa és magyar Szuperkupa győzelemre vezette clubunkat!

Varga Zsolt évekkel ezelőtt majdnem hátat fordított az edzői szakmának. Vezetőedzőnk akkor gondolkozott el a váltáson, amikor egy hajszálon múlt, hogy az FTC kiessen az első osztályból, ám a csapat megmenekült, a tréner pedig maradt a székében. Az elmúlt időszakban rengeteg klasszis és fiatal tehetség érkezett a Népligetbe, de a fantasztikus játékosállomány önmagában még nem elég a kupákhoz. Csapattá kellett formálni a társaságot, ezt pedig kemény irányítással és rengeteg munkával el tudta érni Varga Zsolt. Az eredményét láthatjuk, napjaink legjobb magyar együttese sorban nyeri a kupákat hazai és nemzetközi fronton is.

Varga Zsolt

Hatalmas megtiszteltetés ez a díj. Több szempontból is örülök. Az első, hogy a vízilabda-szakma, a legjobb edzők engem tartanak érdemesnek erre a díjra. A másik, hogy úgy érzem ez annak a szemléletnek is a sikere, amivel dolgozom. Köszönettel tartozom a csapatomnak az elvégzett munkáért és azért, hogy bizalmat szavaznak nekem. Szeretném megköszönni a klub vezetésének az elmúlt évek támogatását és hitét bennem és a munkámban.

Vincze Balázs

Nyilvánvaló, hogy én is Zsoltra szavaztam. A szavazatokat egyébként még a magyar szuperkupa előtt gyűjtötték be és ismereteim szerint Varga Zsolt Teodorosz Vlahosszal, az Olympiakosz vezetőedzőjével, a görög válogatott szövetségi kapitányával volt versenyben. A szavazatok végső arányát nem ismerem, mivel azonban a két szakember csapata az európai szuperkupáért rendezett meccsen egymással is megmérkőzött, s az a meccs a Fradi győzelmével végződött, úgy gondolom, hogy ez a tény meggyőző módon billentette Zsolt irányába a mérleg nyelvét.

Fradi.hu, VLV