A Baranya megyei napilap szerint igen.

A PMFC-MATIAS egyik legkapósabb játékosa Márkvárt Dávid: a 20 éves középpályást állítólag a Videoton, a Ferencváros, az MTK, a Diósgyőr és a Puskás Akadémia is szívesen látná. Nemsokára nyilván aláír az egyikhez – pedig szíve szerint még Pécsett futballozott volna.

– Valóban szerződés köti még a PMFC-hez?

– Elvileg így van, opció lett volna a nyáron – válaszolta kérdésünkre Márkvárt Dávid. – De az NB III.-ban természetesen nem szeretnék maradni, hiszen fejlődnöm kell, nem pedig visszalépnem. Nem ezt szerettem volna, de ez van.

– Mit szeretett volna?

– Pécsett akartam még játszani, és nagyon sajnálom, hogy ez most nem adatik meg egy ideig. Váltanom kell, mert előrébb szeretnék lépni.

– A hírek alapján a fél élvonal szívesen látná, nincs híján az ajánlatoknak
.

– Én is hallottam, hogy sok csapat szívesen szerződtetne, de megnevezni nem kívánom őket. Hála Istennek, valóban van irántam érdeklődés.

– A legfrissebb információ alapján Robert Jarni a Puskás Akadémiánál folytatja. Nem vele fog dolgozni a következő idényben is?

– Ez is lehetséges! De higgye el, még senkivel sem tartok ott, hogy csak alá kellene írnom, és már van is csapatom.

Mit gondol, a PMFC-től könnyen el fogják engedni? Biztos pénzt akarnak kapni az egyik legértékesebb játékosért, aki a transfermarkt.de szerint háromszázezer eurót, vagyis közel százmillió forintot ér.

– Én nagyon bízom benne, hogy könnyen meg tudunk egyezni, s olyan megállapodás születik, ami mind a klubnak, mind nekem kedvező. Nagyon nehéz szívvel hagyom majd el a PMFC-t, mert kiváló volt a társaság, igazi baráti közösséget alkottunk. Azt az utolsó meccset nagyon nehéz volt megélni, különleges pillanat volt. De egy fejezet lezárult, tovább kell lépni.

– Az utóbbi napokban lépett egy nagyot előre: ott van a felnőtt válogatott keretében.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy meghívót kaptam Dárdai Páltól! Próbálok élni a lehetőséggel.

Forrás: BAMA.hu