A Fradi edzője Pavlovic kiállításáról is beszélt a pápai meccs előtt.

– Hasonló mérkőzésre számíthatunk, mint a Kecskemét ellen?

– Valamelyest igen. Az olyan csapatok ellen, amelyek mélyebben védekeznek, és nagy hangsúlyt fektetnek a stabil hátsó alakzat kialakítására, nagyon fontos tudni, hogy mit kell tennünk az ellenfél kontratámadásainál. A játékosaimnak pontosan tudniuk kell, hogy labdavesztés után merre, és hogyan mozogjanak. Ez – akárcsak a KTE ellen volt – a vasárnapi összecsapáson is kulcskérdés lesz.

– Miben kell elsősorban javulnunk?

– A kecskeméti találkozó első huszonöt percével, amikor gördülékeny volt a támadásvezetésünk, valamint a mérkőzés végén mutatott lendületesebb futballal elégedett voltam. A mérkőzés közepén azonban sok labdát elveszítettünk, a Pápa ellen ilyeneket már nem szeretnék látni.

– Eltiltása miatt Mateo Pavlovic nem állhat a rendelkezésére. Mennyire nehezíti ez a helyzetünket?

– Először is, fontos, hogy Mateo tanuljon a hibájából. Az igaz, hogy kemény védelmet akarok, de egyszerűen vannak olyan szerelési kísérletek, amelyeket a tizenhatosunknál már nem szabad megpróbálni. Külön is beszéltünk erről Pavlovic-csal, aki megértette, hogy pontosan mit kérünk tőle. Ami a pótlását illeti, szerencsére van egy fiatal, jó képességű Batik Bencénk, vagy egy Michal Nalepánk, akik mindketten képesek arra, hogy megfelelően helyettesítsék Pavlovicot.

– Hogyan mozogtak a fiúk a hétközi edzéseken?

– A dinamika fokozatosan növekszik a játékosokban. A rövid nyári szünet és a korai tétmeccsek miatt természetes, hogy az erő most kezd visszatérni beléjük. Szerencsére mindenki hozzáállásával elégedett lehetek.

– És, hogy állunk az önbizalom terén?

– Látom, hogy a játékosok az edzéseken mindent kihoznak magukból, ezzel pedig folyamatosan nő az önbizalmuk. Egyre bátrabbak és magabiztosabbak vagyunk, és ezt nemcsak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is tapasztalni lehet majd.

forrás: fradi.hu