Mátyus János nyilatkozott.

– Hogy érzed magad Pápán?
– Jól érzem magam a városban, és a klubnál. Elég zaklatott időszakon vagyunk túl, hiszen húsz játékos távozott, és egyelőre tizennégy érkezett. Teljesen új csapatot kell kialakítanom, azon dolgozunk, hogy minél hamarabb összeálljunk.

– Első alkalommal irányíthatsz egy NB I-es csapatot. Milyen érzésekkel vágtál neki ennek a szezonnak?
– Óriási lehetőség a számomra, hiszen az NB I legfiatalabb edzőjeként dolgozhatok, és a harmadosztályból érkeztem az élvonalba. Nagyon nagy kihívás, de meg fogom állni a helyem.

– Az NB I-ben a Ferencváros ellen. Különleges lesz?
– Ha egykori csapataik ellen meccselnek az edzők, akkor azt szokták mondani, hogy ez is egy találkozó a sok közül. Én nem ezt mondom. A Ferencvárosnál töltöttem pályafutásom egyik legszebb időszakát. Sokan tudják, hogy rengeteget jártam a meccsekre, a tavasszal játszottam a szurkolói csapatban, a fiaim a Fradiban fociznak, és ők maguk is fradisták.

– A csapatodhoz igazolt kölcsönbe klubunk játékosa, Csilus Tamás. Miért volt rá szükséged?
– A futballban tudni kell szervezni, futni, passzolni, levenni a labdát. De emellett a siker egy nagyon jelentős része a mentalitás kérdése. Szeretném olyan játékosokkal körbevenni magamat, akik harcosak, akik az utolsó leheletükig tudnak küzdeni, akárcsak Simon Tibor. Mindez Tamásban benne van. Az ellenfél edzőjeként sokat láttam játszani, de egészen fiatal korától kezdve ismerem. A Videoton ellen megsérült egy játékosom, emiatt került be a kezdőcsapatba, de ott is ragadt, hiszen a csapatom egyik legjobbja volt. Azt gondolom, hogy Tamás előtt óriási jövő áll.

– Milyen meccsre számítasz vasárnap?
– Mindenki tudja, hogy a mérkőzés esélyese egyértelműen a Ferencváros. Ugyanakkor a futball történelmében sokszor borult már a papírforma, és mi azon leszünk, hogy most is ez történjen. Nem szívesen mondom ezt, de nekünk vasárnap a pontszerzés is jó eredménynek számítana.

Fradi.hu