A szigorítások miatt.

A magyar szurkolótáborok felhívása!

Egy általános támadás, a szervezett szurkolói csoportok ellen indított háború napjait éljük.

Mint az a sportszeretők széles tömege előtt ismert, 2014 nyarától a sportesemények szervezőinek jogában áll a szurkolók írisz- és vénalenyomatát kérni, mint egyedi azonosítót a beléptetés során.
2014. szeptember 15. – Kötelezővé teszi az MLSZ a ‘Szurkolói kártya’ alkalmazását a magyar NB1-es mérkőzéseken. A jövőben csak ilyen kártya kiváltása után lesznek látogathatóak a mérkőzések.
Ezen intézkedések nem a biztonság megteremtéséről szólnak, hiszen az eddigi jogszabályok, a névre szóló belépők, a stadionokban elhelyezett több száz szuper tudású kamera garantálják a stadionokban helyet foglalók biztonságát, és a rendbontók beazonosíthatóságát.

Ez egy háború, ami a biztonság álarca mögé bújtatott zsarnoki önkényről szól.

Azokat a szurkolókat szeretnék eltüntetni a lelátókról, akik még mindig összetartanak, és gyakran kritikusak mernek lenni a futballunkat uraló sikertelenséggel szemben. Kritikusak mernek lenni a magyar labdarúgást behálózó politikai játszmákkal szemben, jöjjenek azok jobb, vagy baloldalról.

Kérjük a magyar szurkolótáborokat, szurkolókat, családjainkat, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz, és a hétvégi fordulóban fehér pólóban, felsőben jelenjenek meg az NB I mérkőzésein!

A fehér a tisztaság, a hűség és az egyenlőség jelképe.

A mi szándékaink tiszták, mi hűségesek vagyunk a klubjainkhoz és egyenlők vagyunk, minden magyar állampolgárral.

„Mi békét szeretnénk, hisz a béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége” – s jelenleg ez hiányzik a döntéshozókból.

A fentiekben leírtakkal egyetért és támogatja azt, a hazai szurkolók érdekképviseletét ellátó Szurkolói Iroda, illetve a következő klubok valamennyi szervezett szurkolói csoportja:
Békéscsaba, Debrecen, Diósgyőr, Ferencváros, Haladás, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg. A dunaszerdahelyi szurkolók és a Rapid Wien szurkolói szolidárisak a kezdeményezéssel.

NSO