A magyar válogatott szövetségi kapitánya megtartotta a Koszovó elleni felkészülési találkozó előtti sajtótájékoztatóját – újra szóba került a kapuskérdés.

Marco Rossi a Koszovó elleni felkészülési mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatón elmondta, „fogalma sincs” még, hogy ki lesz a csapat első számú kapusa az Eb-n, Dibusz és Gulácsi mellett is sok érv szól, nagyon nehéz feladat lesz választani kettejük közül. „Fenntartanám magamnak a jogot, hogy akár az utolsó pillanatban döntsem el, hogy melyikőjüket játszassam. Mindenképpen nehéz döntés lesz, de azt kívánom magamnak, bárcsak ugyanilyen nehézségekkel kellene megküzdenem a többi poszton is” – mondta a szövetségi kapitány, aki arra kéri a szurkolókat, hogy bármelyik kapusra is esik a választása, támogassák a döntését.

Rossinak a keddi lesz a 61. mérkőzése a magyar válogatott kispadján, ezzel Mészöly Kálmánt utolérve fellép a képzeletbeli dobogó harmadik helyére. Náluk több meccsen csak Sebes Gusztáv (69) és Baróti Lajos (117) irányította a nemzeti csapatot, év végéig a második hely is meglehet az olasz trénernek. „Óriási magyar futball-legendák, nem lehet minket egy lapon említeni, de az, hogy megközelítem őket, óriási büszkeséggel tölt el.

Kérdésre válaszolva a szövetségi kapitány elmondta, bár több koszvói származású játékos szerepel a nyári Eb-n csoportellenfél svájci válogatottban, a két válogatott stílusa nem sokban hasonlít egymásra. „Mindkét válogatottban vannak rendkívül jó technikai dottságokkal rendelkező játékosok, de ami az egyéni játékosminőséget illeti, két különböző szinten képvisel a két csapat, és ez a játékstílusra is vonatkozik. A svájci válogatott sokkal inkább a mérkőzés dominálásán alapul, a labdabirtokláson és az üres területek keresésén, a koszovói pedig sokkal inkább direkt, közvetlen stílust képvisel.

Marco Rossi elárulta, lesz változás a pénteki, törökök ellen pályára lépő csapathoz képest, de nem öncélúan kísérletezget, hanem célirányosan. „Mindent meghatározott célból teszünk, ezért nincs is értelme olyan taktikai variációkkal kísérletezni, amikről biztosan tudjuk, hogy az Európa-bajnokságon nem fogunk alkalmazni. Lesz változás, de azt a célt fogja szolgálni, hogy olyan játékosokat próbáljak ki, akikben biztos vagyok, hogy számíthatok rájuk az Eb-n, és tudom, hogy hasznosak lehetnek bizonyos pozíciókban, ha szükség lesz rájuk. Tehát mindennek meghatározott célja van és ezt a célt szolgálja egy esetleges kísérletezés is.

M4 Sport