Ádám a magyar kapusok helyzetét is elemezte.

Hogyan látja a jövő kapus generációját?
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes, Szappanos Péter és Megyeri Balázs hosszú évek óta bizonyítják, hogy mennyire remek a magyar kapusok 1990-es korosztálya, sőt, még az eggyel idősebb Gróf Dávidot is ide veszem. Elnézve a teljesítményüket, a formájukat és a hozzáállásukat 3-4, de akár 5 év is simán bennük lehet még a nemzetközi szinten. Ennek ellenére a jövő már kopogtat az ajtón, Tóth Balázs az FC Fehérvárnál és Varga Ádám a Fradinál is nagyszerű felépítésű és tehetségű kapus. Pécsi Ármin már fiatalon berobbant Felcsúton és Hegyi Krisztiánról is nagyon szépeket mondott a West Ham kapusedzője. Mesélte, mennyire nagyra tartják a klubnál, számítanak rá, ennek köszönhető a hollandiai kölcsönszerződése is. Az ottani másodosztályban a nagy csapatok utánpótlásai játszanak, azaz a legjobb fiatalok, így jó helyre került, megvan előtte a karrierút. Ott van előttük a jó példa, Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan lépésről lépésre felépíthetik a karrierjüket, magas szinten védhetnek. Az ő példájuk is megmutatja, érdemes építeni a hazai kapusképzésre.

Az elmúlt években közelről figyelhette a Ferencváros fejlődését. Mi lehet a következő lépcsőfok a zöld-fehérek számára?
A Fradi elérte azt a szintet, ami igazán megsüvegelendő. Folyamatosan remek teljesítményt nyújt, stabilnak mondható a produkciója az európai kupák csoportkörében, meghatározó, európai szintű csapattá fejlődött. A következő szint az lesz, ha a csoportból való továbbjutás után is párharcot nyer. Stabil csoportszereplőként erre minden esélye megvan, de ehhez folyatni kell azt az utat, amin halad. Hiszek benne, hogy a tapasztalatokat leszűrve folyamatosan javulni és fejlődni fog.

A saját karrierjét illetően eljött már az összegzés ideje?
Büszkén szoktam mesélni a kislányomnak a pályafutásomról, úgy érzem, minden olyan dolgot elértem, még ha csak kis időre is, amit szerettem volna. Sokat dolgoztam ezért. Összességében a Premier League volt az álmom, már gyerekként is oda vágytam, hálás vagyok érte, hogy szerepelhettem az angol élvonalban, illetve részese lehettem a hazai rendezésű Európa-bajnokságnak. Ezek olyan hatalmas élmények, amelyeket gyerekként csak a legszebb álmaimban reméltem.

A teljes interjú: Mandiner