Emyt kérdezték az ETO elleni győzelem után.

Az FTC a szerdai rangadón (ismét) rácáfolt az előzetes esélyekre, és 28–22-re legyőzte a Győrt a Népligetben. Az idény elején a Bajnokok Ligájában fájdalmas vereségeket szenvedő csapat az utóbbi meccseken már egyértelműen javuló formát mutatott, mindez csúcsosodott ki a nagy rivális elleni sikerben.

Nehezen indult számunkra az idény, de utána változtattunk néhány dolgon, és újra lendületbe jöttünk, a pályán is javult közöttünk az összhang – mondta a nyolc gólig jutó Emily Bölk a Nemzeti SportnakLépésenként magunkra találtunk, és ismét megmutattuk, milyen a Ferencvárosra jellemző, harcos stílus. Azt hiszem, mostanra már tetszetősen is játszunk, és persze nem mellesleg a győzelmek is jót tesznek a hangulatunknak.

Bölk maga is komoly formajavuláson esett át, az elmúlt meccseken újra alaposan kivette a részét csapata gólterméséből is. „Mentálisan nem volt egyszerű kezelnem, hogy nem úgy ment a játék, ahogy azt elvártam volna magamtól – folytatta. – Fizikailag sem voltunk a legjobb állapotban az idény elején, a kézilabda rendkívül komplex sportág, és nekünk számos aspektusában javulnunk kellett. Egyénileg és csapatként is szenvedtünk, de szerencsére sikerült magunk mögött hagyni ezt az időszakot. Ami engem illet, nem adtam fel, csak mentem előre, csináltam és bíztam benne, hogy kijövök a gödörből. Örülök, hogy most már elmondhatom: visszatértem!

Folyamatosan dolgozott rajta az edzéseken és a mérkőzéseken, hogy visszanyerje az önbizalmát. Elmondása szerint sokat segített, hogy biztonságban érzi magát a pályán, pontosan tudja, hogy mikor mi a feladata. A szerdai mérkőzésre áttérve hozzátette, az első félidőben érezte, hogy sül a keze, ezért bátran vállalkozott, a másodikban – amikor orrvérzés miatt egy időre ki is kellett állnia – aztán a társai vették át a góllövő szerepét. „A második félidő már nem volt egyszerű, küzdenem kellett, de az ilyen rangadók mindig különlegesek, fizikailag rendkívül megterhelőek. A Győr gyors kézilabdát játszik, sok az egy az egy elleni szituáció, amiből előnyre próbálnak szert tenni, mindkét kapu előtt nagy harcot kellett folytatnunk. A védekezésünk kiemelkedő volt, Blani ziccereket fogott, 22 gólon tartottuk az ETO-t, ami önmagáért beszél. Okosan kellett játszanunk, ha úgy volt, megálltunk, és nem rohantunk előre a megszerzett labdával. A második félidőben már sokszor eljutottunk passzívig, de ezekben a helyzetekben is nyugodtak tudtunk maradni, és kivártuk a megfelelő helyzetet.

Az FTC a mostani sikerrel a vesztett pontok szempontjából néggyel áll jobban a Győrnél, míg az egymás elleni összevetésben hat gól a fórja. „Valóban kedvező helyzetben vagyunk a bajnokságban, előzetesen mindenki aláírta volna, de nem szabad elfelejteni, hogy az előző idényben is nyertünk hazai pályán, aztán pontot vesztettünk a Mosonmagyaróvár és a Debrecen ellen is. A magyar bajnokság erős, nagyon oda kell figyelnünk az említett két csapat ellen, de ide vehetem még a Vácot is. Persze másokat sem becsülhetünk le, legutóbb majdnem megégtünk a Budaörs ellen is. Szóval nem szabad elszállnunk, mert még hosszú az idény, most jön a világbajnokság, fontos lenne, hogy ne legyen sérültünk.