Endi elmondta, hogy a válogatott segíti át a mostani nehéz időszakán.

Kezdőként 81 percet játszott a Bulgária elleni 2-2-es döntetlen alkalmával Botka Endre, a Ferencváros játékosa, aki szintén értékelte a kijutást érő egy pontot az M4 Sportnak.

Nagy buli van, ez a mai mérkőzés brutális volt, amennyire lehetett, megnehezítettük magunknak. Lehet, kicsit azért is, mert éreztük, mekkora a tét és nem tudtunk olyan felszabadultan játszani, mint eddig. Ami lehetett, rosszul alakult, de egy a lényeg, hogy a vége jó lett. Pont az egyik barátomnak írtam meccs előtt, hogy egy „újabb Izland”, de nem erre gondoltam, hanem, hogy kijutunk. Elképesztő, én a kispadon az utolsó tíz percben olyan stresszben ültem, hogy tíz évet öregedtem legalább, nem szeretnék több ilyet. A csapat nagyon sokat dolgozott ezért, a mai meccsen is kitette szívét-lelkét mindenki a pályán. Sokszor nem úgy alakult, nem jött az a minimális szerencse, hogy hamarabb vezetést szerezzünk, vagy hogy utána újra vezessünk, akár több gólt is rúghattunk volna. De ez most már mindegy, a lényeg, hogy kijutottunk és mehet a buli bent az öltözőben – mondta a védő az M4-nek.

A 29 éves játékos a mostani szezonban 12 tétmeccsen játszott a Fradiban, de a bajnokságban csupán háromszor volt a Ferencváros kezdőcsapatának tagja.

Sajnos mostanában nem játszottam annyit a Fradiban, mint amennyit szerettem volna és amennyit kellett volna, de az a bizalom, amit itt kapok, az mindig átsegít ezen a nehéz időszakon és segít abban, hogy ilyenkor, ha lehetőségem adódik, akkor a csapat hasznára legyek. Most már így előre gondolva az Eb-re, majd a jövőben el kell gondolkodni azon, hogy ez a játékmennyiség elég lesz-e, mert mindenképpen ott szeretnék lenni az Eb-n – zárta a jövőjével kapcsolatban Botka.

Kivonat: Csakfoci