Ebben idősebb Lisztes Krisztián és Détári Lajos is egyetért.

Kedden jelentették be, a Ferencváros 18 éves tehetsége, ifjabb Lisztes Krisztián jövő nyáron a német Eintracht Frankfurtban folytatja pályafutását. A büszke édesapa, Lisztes Krisztián szerint a lehető legjobb döntést hozták meg, fia, a Fradi és a Frankfurt számára is előnyös megegyezés született.

Nyilván benne voltam a döntési folyamatban, azt gondolom, Krisz, a Fradi és a Frankfurt szempontjából is egy nagyon jó egyezség született. Volt máshonnan is érdeklődés, de a frankfurtiakon éreztük a legjobban, hogy megharcolnak Kriszért. Úgy gondolom, az Eintracht volt a legjobb választás. Abban is egyetértettünk, hogy szüksége van még egy évre itt, ami alatt beverekedheti magát a kezdőcsapatba, és így később kint is reális esélye lehet erre – árulta el az egykor többek közt a Stuttgartot és a Werder Brement is erősítő idősebb Lisztes.

A hírek szerint a transzferdíj bónuszokkal együtt akár a 10 millió eurót (3,8 milliárd Ft) is meghaladhatja, ha a fiatal játékos jól teljesít, ami magyar NB I-es rekordösszeg lenne utcahosszal. Az édesapa szerint ez nem fogja nyomasztani fiát.

A két klub üzletelt, részleteket én sem tudok, de nem hiszem, hogy nyomás lenne Kriszen, eddig is jól viselte, pozitívan dolgozta fel az ilyen dolgokat, plusz motivációt jelenthet számára. Persze bérelt hely sehol nincs, de ha a Frankfurt kifizet egy komolyabb összeget, az jelzi, hogy komolyan számolnak vele, meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra – vélekedett Lisztes.

Lisztesék persze egy ideje már árgus szemekkel figyelik a frankfurtiak meccseit.

Elemezgetni nem nagyon érdemes, hiszen minden évben változik a csapat, idén nyáron is nagy neveket adtak el, Kolo Muanit a PSG-nek, Lindströmöt a Napolinak… Folyamatos a változás, de nagyon jó irányba fejlődik a klub, sikeresen fejleszti a játékosait. Ráadásul egy fantasztikus stadionban, Németország egyik legjobb szurkolótába előtt szerepelhet majd Krisz – magyarázta az Üllői úti klubikon.

Az édesapa hozzátette, ünneplésre nincs nagyon lehetőség, a német nyelvtanulást viszont ideje megkezdeni.

Ha lesz egy szabad hétvége, majd lehet egy kis ünneplés, de inkább majd a szezon végén, hiszen a profi fociban nem nagyon lehet hátradőlni – zárta Lisztes.

Nem ő lenne az első magyar, aki beírja magát a klub történelemkönyvébe. Détári Lajos ugyan csak egy évet töltött az Eintrachtnál, de máig jó szívvel emlékeznek vissza rá, az 1988-as Német Kupa-döntőben lőtt szabadrúgásgólja győzelmet ért a Bochum ellen.

Az egyik legjobb helyre került Németországban Krisztián. Az Eintracht az utóbbi öt évben sorra adja el a legjobb futballistáit topligás csapatoknak, de a Bundesligában sem esett vissza, rendre indul a nemzetközi kupákban, tavaly megnyerte az Európa Ligát. Azt még nehéz megmondani, mire viheti kint a fiú, de az biztos, hogy az édesapjánál jobban senki sem tudja őt felkészíteni a német bajnokságra. Ő is fiatalon került ki a Fradiból a 90-es években a Stuttgarthoz, átélte mindazt, ami a fiára vár. A sport mellett a következő egy év a tanulásról is szól majd a srácnak, hogy minél jobban elsajátítsa a német nyelvet. Szurkolok neki, hogy építse fel kint magát, s ha ez sikerül, még magasabbra juthat a Frankfurtnál – mondta Détári Lajos.

Sportal