Három sportolónk bizonyíthat hazai pályán, sok sikert!

Augusztus 19. és 27. között Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik meg a 19. szabadtéri világbajnokságot. A Magyar Atlétika Szövetség kedden délelőtt bejelentette, hogy rekordszámú, 63 indulója lesz a magyar csapatnak. A keretben három ferencvárosi sportoló is ott lesz!

Az már korábban ismert volt, hogy férfi 400 méteren, a nemrég olimpiai szintet is futó Molnár Attila indul majd. Magyar bajnokunk emellett a 4×400 méteres férfi és a 4×400-as mix váltóban is indulni fog. Másik magyar bajnok sprinterünk, Csóti Jusztina szintén váltóban, a 4×100 méteres versenyszámban szereplhet, míg a közelmúltban felnőtt ob-aranyat nyerő, majd új országos csúcsot elérő gerelyhajítónk, Herczeg György is ott lesz a budapesti világbajnokságon.

Nagyon boldogok vagyunk! Ez Fradi-rekord, korábban ilyen sok versenyzőnk még nem indult világbajnokságon. Legutóbb Dohában diszkoszvetőnk, Huszák János volt az egyedüli FTC-induló. Sprintereink itthon készülnek, míg Herczeg György jelenleg a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon szerepel, ráadásul szerdán döntőzik is” – mondta atlétika szakosztályunk vezetője, Vágóné Solti Mária.

Fradi.hu