Támadónkat kérdezték még az elutazás előtt.

Négy éve még Ausztriában futballozott Varga Barnabás, az NBI gólkirálya azóta hosszú, kacskaringós utat tett meg. Ma már a legnépszerűbb magyar klub, a Ferencváros labdarúgója, bemutatkozott, sőt gólt is szerzett a magyar válogatottban, és most Máltára is úgy utazik, hogy főszereplő lehet. Ami az elmúlt heteket illeti, Varga Barnabás nem panaszkodhat, a Shamrock Rovers elleni hazai 4–0 alkalmával gólt szerzett, az idegenbeli 2–0-s találkozón mesteri gólpasszt adott Kristoffer Zachariassennek, a hétvégén pedig csereként beállva szerzett fontos gólt a Fehérvár elleni bajnokin.

Mégsem mondanám, hogy elégedett vagyok a játékommal – mondta a Nemzeti Sportnak az elutazás előtt a Ferencváros támadója, aki a nyáron Paksról szerződött az Üllői útra. – Inkább elfogadhatónak mondanám a ferencvárosi rajtomat. Gyerekkoromban is ilyen voltam, sohasem elégedtem meg a teljesítményemmel, mindig többre és többre vágytam. A Klaksvík elleni BL-kiesés rányomta a bélyegét a idényünkre, a hangulatunkra, azon a két találkozón is szerezhettem volna gólt, gólokat… Az edzésen mindent megteszek, hogy a lehető legjobb formában várjam az összecsapásokat, minden idegszálammal a gólszerzésre fókuszálok.

Sűrű a zöld-fehérek programja: a vasárnapi fehérvári mérkőzést követően szerdán már utaznak Máltára, vasárnap pedig újabb bajnoki következik, a Puskás Akadémiát fogadják a Groupama Arénában. A szakmai stábnak sem könnyű feladat ilyen rövid idő alatt felkészíteni az aktuális ellenfélre a futballistákat, ugyanakkor a három győzelemnek köszönhetően jobb a hangulat.

De a gödörből nem jöttünk ki, legfeljebb jó úton járunk, hogy kimásszunk belőle –  folytatta a 28 esztendős csatár. – A BL-kiesés kiheveréséhez hosszabb időre lesz szükség. Máté Csaba irányításával a legutóbbi három mérkőzésünket megnyertük, ez nyilvánvalóan érezhető az öltözői hangulaton, de a szurkolók bizalmának visszanyeréséig hosszú utat kell még megtennünk.

A Fradi csütörtökön a Hamrun Spartans ellen léphet előre ebbe az irányba, ám azzal mindenki tisztában van, a máltai együttes kiejtése kemény feladat. Figyelmeztető jel, hogy a szigetországi csapat az előző fordulóban az esélyesebbnek vélt grúz Dinamo Tbiliszit búcsúztatta kettős győzelemmel (2–1, 1–0), a máltaiak védelme masszív, összeszokott.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó együttes – folytatta Varga Barnabás. – Kemény párharcra számítok, idegenben és otthon is meg kell szenvednünk a győzelemért, mindenesetre már Máltán próbálunk előnyt szerezni.