Hokisaink szakvezetőjét, Fodor Szabolcsot kérdezték.

Nyugodt nyár után lassan üzemi hőfokon készül az FTC-Telekom a szeptember végén rajtoló Ers­te Liga-idényre. A csapat vezetőedzője, Fodor Szabolcs a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott, szerencsére már májusban tudták, hogyan fest a 2023–2024-es évadba belevágó FTC, így kicsit szusszanhatott a szakmai stáb, s a bejelentések sorát szépen adagolták a holt szezonban, „hogy legyen miről beszélni”. Elmondása szerint már csak egy csatár bejelentésére számíthatunk.

Ezenkívül szeptemberben még egy-két fiatal magyar neve bukkanhat fel a keretben, akár a saját utánpótlásunkból, akár más csapatéból. Nekik egyelőre nincs szerződésük a felnőttcsapattal, csak próbajátékra jönnek hozzánk, de ha meggyőznek engem és a szakmai stábot, nincs kizárva, hogy lehetőséget adunk nekik” – tette hozzá Fodor.

A zöld-fehérek egyelőre egyéni felkészülést végeznek, csapatként a szokásosnál később, szeptember elsején kezdik meg a munkát, hiszen a bajnokság is az eddigieknél később indul el. A vezetőedző nem nevezett meg konkrét célt az évadra, ahogyan az eddigi öt (egyaránt magyar bajnoki címmel záruló) előtt sem tette, de kiemelte, a kisebb hullámvölgyek kivédhetetlenek, ugyanakkor fontos a tavaly novemberi-decemberihez hasonló hosszabb visszaesés elkerülése. Emlékezhetünk, sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán elcsípi-e a Ferencváros a biztos rájátszást érő helyek egyikét (elcsípte), ilyen kedvezőtlen helyzetből menetelt magyar bajnoki címig, és az Erste Liga döntőjében is csak a hetedik meccsen, egyetlen góllal maradt alul a Gyergyói HK-val szemben.

Furcsa érzés kijelenteni, hogy szerintem erősebbek lettünk, mert tavaly is ezt állítottam a rajt előtt, aztán látszott, az évad eleji csapattal valami nagyon nem stimmelt, nem működött a kémia – jegyezte meg Fodor. – Most is azt hiszem, papíron jobbak vagyunk, mint az évad végén, az edzők és a játékosok feladata, hogy a papírról a jégre is átvigyük a fejlődést és egységes csapat képét mutassuk.

Hokisaink szakmai stábjával kapcsolatos hír még, hogy a csapat fizioterapeutája, Dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikó tudományos doktori fokozatott szerzett az elmúlt tanévben: „Azt mindig is tudtam, hogy az egészségügyben szeretnék dolgozni, és a fő küldetésem az volt már nagyon kicsi korom óta, hogy valamilyen módon, de segíteni szeretnék az embereknek! Ennek megfelelően ilyen területeken kerestem a hivatásom. Korábban dolgoztam hajléktalan ellátásban, foglalkoztam az utolsó élő európai, vastüdő segítségével lélegző pácienssel is, tehát azokkal a betegekkel, akik még a járványos gyermekbénulásos időszakban betegedtek meg. Ez volt az első munkahelyem, az akkori budai gyermekkórházban volt egy légzési rehabilitációs osztály, ez egy nagyon meghatározó munkahely volt az életemben. Segédápolóként dolgoztam és azt gondolom, hogy ha nem ez az első munkahelyem, nem is biztos, hogy az egészségügyben maradok. Ott annyira sok jó élményt szereztem és annyira sokat tudtam tanulni, hogy ez lökést adott a későbbi pályafutásomhoz is, ami úgy indult be, hogy felvételt nyertem a Semmelweis Egyetemre. Ott a gyógytornász szakon elvégeztem előbb a Bsc, majd az Msc képzést. Ezt követően a rendvédelembe kerültem dolgozni kilenc évre, ahol egyenruhásoknak a problémáiba láttam bele. Ennek kapcsán fogalmazódott meg a kutatási témám is, amit végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai műszaki doktori iskolájában vittem véghez.” – a teljes beszélgetés: Fradi.hu