Dusan Mandic, Korényi Balázs, Nagy Ákos, Nyéki Balázs és Nyíri Zoltán nyilatkozott a médiának pólósaink tegnapi sajtótájékoztatóján.

Korényi Balázs, Nagy Ákos és Nyéki Balázs a VLV-nek:

Dusan Mandic és Nyéki Balázs a SportalTV-nek:

Dusan Mandic

Az elmúlt két és fél hónap a pályafutásom legszebb része lehetett volna, ehelyett karrierem legnehezebb időszakát éltem át. Mindezt indoklás nélkül. Nagyon nehéz volt, de hogy pontosan mennyire, azt csak a családom tudhatja, illetve azok, akik közel állnak hozzám. Nehéz elmagyarázni, mi történt, nem is szeretnék belemenni a részletekbe, boldog vagyok, hogy már nem kell a múlton rágódni, és végre a jövőre koncentrálhatok. Izgatott vagyok, hogy itt lehetek, már alig várom az első edzést a Fradival, és azt, hogy végre elkezdjük az idényt. Hiszek ebben a csapatban, szép sikereket érhetünk el. Annyit ígérhetek, hogy minden edzésen és meccsen száz százalékot adok. Minden címért kőkeményen küzdünk majd. Nagyon izgatott vagyok, mert erős csapat jött össze, ugyanakkor hosszú idényünk lesz, biztosan lesznek benne hullámvölgyek, de bízom benne, hogy az idény legfontosabb részében mi leszünk a legjobbak. Szeretnék mindent megnyerni a Fradival, amit csak lehet. Ehhez persze a legjobbunkat kell adni, de nem biztos, hogy az elég lesz, nem nyerhetünk meg mindig mindent, ilyen a sport. Nagyon pozitív atmoszférát tapasztalok a klubnál, az energiák is jók körülöttem. Ez nagyon fontos. Az FTC egy nagy klub, fontos tradíciókkal, óriási szurkolótáborral. A drukkerek plusz egy játékost jelentenek a hatásukkal. Ha az ember újra nyerni szeretne valamit, az, hogy korábban sikeres volt, se ma, se holnap nem jelent semmit, mert az ellenfél is ott lesz a medencében, amelyik szintén győzni szeretne. Senki nem adja oda csak úgy a győzelmet a másiknak. Ráadásul mindenki extra motivációval játszik ilyenkor ellened azért, amit korábban elértél. Minden nap egy új lehetőség bebizonyítani, hogy ki is vagy, mire vagy képes.

Nyéki Balázs

Bízom benne, hogy a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is az első helyen végzünk, és a Bajnokok Ligájában is előrelépünk. A csapat szerkezete változik, mert klasszikus center távozott, de a pótlására nem klasszikus center érkezett, Molnár Eriket próbáljuk abba az irányba terelni, hogy ő legyen a második számú centerünk. A bő keret egyszerre lehet pozitív és negatív, mert lehetőséget ad a rotálásra és a pihentetésre, másfelől lesznek elégedetlen játékosok is, ezt vezetőedzőként nekem kell majd kezelni.

Bővebben: EuroSport, Sportal, VLV