A Kapitány egyetértett azzal, hogy Marco Rossi nem küldött meghívót Lisztesnek a felnőtt válogatottba.

Az év felfedezettje lett a labdarúgó NB I-ben ifjabb Lisztes Krisztián. Nem véletlen, a támadó édesapjához hasonlóan már 18 évesen a Fradi-szurkolók kedvence lett. Öt gólt is szerzett tavasszal, már Marco Rossi is figyeli, sőt, az U21-es válogatottba be is került. Gera Zoltán szövetségi edző korábban is felfigyelt már Lisztesre, ugyanis többször járt a Soroksár NB II-es mérkőzésin. Ottani edzője, a Fradi-legenda Lipcsei Péter szerint borítékolható volt a „kis-Lisztes” fejlődése.

Nem meglepő, hogy Zoli észrevette Krisztiánt, hiszen a Soroksár meccsein általában jó teljesítményt nyújtott – mondta a Ripostnak Lipcsei Péter, a soroksáriak vezetőedzője. – Krisztián nem túlzás, nagy ígérete a magyar focinak, bár neki is megmondtam: még rengeteget kell tanulnia. Nagyon rossz lenne, ha a Fradiban szerzett öt bajnoki gólja elbizakodottá tenné. Remélem, a szülei is figyelnek rá, hogy a helyes utat járja be.

Lipcsei Péter legutóbb kisebbik fia, a 25 éves Krisztián esküvőjén beszélgetett Lisztessel, aki nagyon örült, hogy behívót kapott a Gera-csapatba.

A Fradi-mesterével, Sztanyiszlav Csercseszovval nem beszélgetünk Lisztes posztjáról, de én úgy vélem, nemcsak balszélsőként, hanem középső ékként, és – ha a szükség úgy hozza -, a jobb szélen is használható futballista. Jó nézni, amint Krisztián a bal oldalon kever, majd hirtelen a jobb lábára teszi át a labdát, és tüzel.

A fiatal támadó egyik erényének azt nevezi, hogy nem riad meg a nála sokkal idősebb és fizikai értelemben jó felépítésű védőktől, tudniillik vagány futballista. Valahányszor amikor a volt fradista legenda soroksári mester összefut a kis Lisztessel, felhívja a figyelmét arra: labdavesztést követően a támadáshoz felzárkózó védőjét kísérje, mert ezzel némileg tehermentesítheti a saját védelmüket.

Remélem Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző beteszi Krisztiánt a Bajnokok Ligája-selejtezőben szereplő játékosok közé, és előtte a már megszokott ausztriai edzőtáborozásukra is magukkal viszik. A nemzetközi tapasztalatok újabb csodák felé nyitnák meg az útját. Amúgy egyetértek Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki korainak nevezte az A válogatottba történő meghívást. Szerintem is, hadd érlelődjön a felnőtt NB I-es meccseken a srác” – mondta Lipcsei Péter.