A Fradi vezetőedzője választott otthonának, Tirol egyik lapjának nyilatkozott.

A tavalyi dupla után a volt Wacker-edző, Sztanyiszlav Csercseszov ismét a bajnokság vége előtt behúzta a bajnoki címet a budapesti Ferencvárossal. Sztani azonban arra büszkébb, hogy a tradicionális klubot az Európa Ligában a csoportgyőzelemig vezette és hosszú évtizedek után tavasszal is részt vettek a nemzetközi kupában (a Bayer Leverkusen ellen estek ki).

A Legia Varsóval elért 2016-os dupla után a 2018-as oroszországi VB-n szenzációs eredményt elérve negyeddöntőzött a hazai csapattal, de sem ezután, sem a három Ferencvárossal elért trófea után sem változott hozzáállása: „Mindig azért dolgozom, ahol épp vagyok. Most csak azon jár az eszem, hogy a Ferencvárost jobbá tegyem. Még van két meccsünk és javítanunk kell.

A magyar bajnok sokmilliós igazolásokban nem gondolkodhat, maximum 1.5-2 millió eurót tudnak adni egy-egy játékosért. Másrészt Csercseszov büszkén említi az ötgólos Lisztes Krisztiánt, aki a napokban ünnepelte a 18. születésnapját, e multikulti (16 nemzetből álló) csapatban.

Ha már a születésnapoknál tartunk, az FC Tirollal bajnok kapus szeptember másodikán kerek évfordulót ünnepel. Hogy mit szeretne a hatvanadik születésnapjára? „Hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében ünnepeljünk győzelmet„. Ehhez minden selejtezőkörön túl kell előbb jussanak.

Alexander Gruber, Tiroler Tageszeitung