A svájci kézilabda szövetség közleményben jelentette be, hogy Martin Albertsen, a női válogatott dán szövetségi kapitánya felbontotta 2024-ig szóló szerződését.

A svájciak hozzáteszik, hogy mindezt azért teszik, hogy egy európai topcsapathoz szerződhessen az szakember – hogy az melyik lesz, azt szerződésbéli indokok miatt, írják, június elejéig nem közölhetik. Albertsen a következőket mondta: „A [svájci női kézilabda] jövője fényes. De ilyen lehetőség talán csak egyszer adódik az életben.

A szövetség elnöke, Pascal Jenny így nyilatkozott: „Először nagyon csalódott voltam, hogy sikeredzőnkent elhalásszák 1.5 évvel a hazai EB előtt. Azonban nyíltan beszéltünk Martinnal, s ezután szívesen adtam meg ezt a lehetőséget neki, főleg mert a korai szerződésbontás feltételei teljesültek. Martin űrt hagy majd maga után… szeretném neki szívből megköszönni a szövetségért végzett kimagasló munkáját.

Albertsen július 6-17-e közt még a romániai EB-n irányítani fogja a svájci U20-as csapatot. A dán TV2 újra arról ír, hogy az európai topcsapat a Ferencváros lesz.