Emily Bölköt és Szucsánszki Zitát kérdezték a Bajnokok Ligája Final4 sorsolása után.

A június első hétvégéjén esedékes FINAL4 sorsolását kedd este tartották a Sport TV stúdiójában, amelyre a résztvevő csapatok egy-egy kulcsjátékost delegáltak: Emily Bölköt (Ferencváros), Sandra Toftot (Győr), Jamina Robertset (Vipers) és Nora Mörköt (Esbjerg).

Kiderült, hogy az elődöntős ellenfelünk a dán a Team Esbjerg lesz június 3-án az MVM Dome-ban. A negyeddöntőben a CSM Bucuresti-et kiejtő dán riválisunkkal eddig hatszor találkoztunk, kétszer győztünk, illetve egy döntetlen mellett háromszor szenvedtünk vereséget. Legutóbb az előző évadban találkoztunk, akkor a csoportkörben hazai döntetlent követően (31-31) hatgólos vereséget szenvedtünk Dániában (27-33).

Emily Bölk a sorsolás után a következőképpen értékelt:

A mi jelenlétünk a legnagyobb meglepetés a FINAL4-ban, ezt kell kihasználnunk. Az Esbjerg nagyon jó csapat, kiváló játékosokkal, számíthatunk rá, hogy sokat futnak, mint ahogyan általában a dán együttesek, szóval nekünk is fel kell erre készülnünk. Közben pedig higgadtnak kell maradnunk annak ellenére, hogy húsz ezer ember lesz a sportcsarnokban. Talán a legnagyobb lehetőségünk abból fakad, hogy nekünk egyáltalán nincs veszítenivalónk, és ha jó napot fogunk ki, akkor bármire képesek lehetünk.

Csapatkapitányunk, Szucsánszki Zita számára régi álom volt a négyes döntőbe jutás, a sorsolást követően így értékelt.

Az esélyesek nem mi leszünk, de már azzal győztesnek érezhetjük magunkat, hogy bejutottunk a FINAL4-ba, illetve, ha visszagondolok az elmúlt években lejátszott Esbjerg elleni mérkőzésekre, akkor egyszer-egyszer bejött, hogy nem mi voltunk az esélyesek. Van addig még időnk, taktikailag alaposan felkészít minket Gábor, a kérdés az lesz, hogy az adott napon milyen teljesítményt tudunk nyújtani. Mindent megteszünk azért, hogy a szurkolókat kiszolgáljuk, hogy tovább írjuk a történelmet.

A pontos kezdési időpontokat később hozza nyilvánosságra az Európai Kézilabda-szövetség. A belépőjegyekkel kapcsolatban folyik az egyeztetés, amint lesz hivatalos információ, közzétesszük.

Fradi.hu