A Kecskemét edzője szerint most is meglehet az a kis sanszuk, ami ősszel elég volt.

– Bajnoki rangadót rendeznek szombaton a Groupama Arénában, az FTC a KTE-t fogadja. Jó ezt kimondani és leírni is, de milyen meccsre lehet kilátás a címvédő otthonában?
– A tabella nagyon jól néz ki, igazán hízelgő ránk nézve. Kétezerhuszonegy nyarán vettem át az NB II-re készülő csapat irányítását, az első edzőmeccsünket a Fradival játszottuk – mármint a Fradi II-vel. Ha azt nézem, jó másfél év alatt honnan hova jutottunk, hogy a hét végén már a Ferencváros első csapata ellen lépünk pályára a sokak által rangadónak nevezett mérkőzésen, büszkék lehetünk magunkra. És arra is, hogy a velem egyidejűleg érkező, éppen a Fradi II-ből hozzánk igazoló Katona Bálint azóta nagyszerű futballista lett, amiként arra is, hogy abból a keretből, amellyel elkezdtük a munkát, tizennégyen-tizenöten ma is itt vannak. Egységesek vagyunk, a játékosok ugyanúgy szeretnek velünk dolgozni, mint mi velük. A szurkolók nagyon kedvelik ezt a társaságot, minden percben mellettünk állnak. Nagyszerű élmény és érzés lesz, hogy egy Ferencváros ellen játszhatunk majd a Groupama Arénában. Mindentől függetlenül azonban természetes, hogy nem feltartott kézzel fogunk ezúttal sem pályára lépni, akkor sem, ha a találkozó egyértelmű esélyese az FTC. Az átigazolási időszak utolsó napjain is érett, kiforrott játékosokkal erősödtek. A török élvonalból igazoltak, illetve magyar válogatott játékos érkezett. Ez is jól érzékelteti, hogy milyen különbség van a két klub között. Nemzetközi szinten is remek teljesítményt nyújt a Fradi, magam is folyamatosan követem ezt, természetesen szorítok is nekik, hogy minél tovább jussanak. Az köztudott jó ideje, hogy a Ferencvárossal kitűnő kapcsolatot ápolunk, partneri viszony van a klubok között az utánpótlásban, illetve több kölcsönjátékosuk is van a keretünkben, akik nagyon jól teljesítenek nálunk az NB I-ben. Ezt a szimpátiát azonban ezen a meccsen félre kell tenni, minden erőnkkel azon leszünk, hogy pontot tudjunk szerezni. Szurkolóink eddig is nagyon sokat tettek hozzá a csapat jó szerepléséhez, bízom benne, hogy közösen megint elérhetjük a célunkat.

– Ősszel bravúros, 2–0-os sikert arattunk hazai pályán. Mi kell ahhoz, hogy meglegyen az esély arra, hogy újra meglepetést okozzunk akár?
– Fantasztikus eredményt értünk el a Fradi kettő nullás legyőzésével, jóllehet előtte egy hétig esett az eső, a talaj nem kedvezett a kombinatív futballra törekvő ellenfelünknek. Amúgy mi sem aznap fociztunk a legjobban, a Vasas otthonában, illetve a ZTE és a Paks elleni hazai meccsen sokkal jobban tetszett a játékunk. Nem mondok azzal újdonságot, hogy egyéni képességekben előrébb tart a Ferencváros, ezért nekünk csapatban kell gondolkodnunk most is. Csapaton belül persze kellenek a jó egyéni teljesítmények ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Az együttes védekezésünknek nagyon stabilnak kell lennie, de nem szabad nagyon mélyen védekeznünk sem, mert az nem vezet eredményre. Nem elég, ha hat-nyolc játékos nyújtja tudása legjavát, erre mindenkitől szükség lesz, magas szinten kell teljesíteni, akkor az a kicsi sansz most is meglehet, ami ősszel. Kiegyensúlyozott teljesítményre vagyunk képesek. A csapat érti és érzi, mi a feladata a pályán. Amit elértünk, nem kizárólag a szigorú védekezésnek köszönhető: az előző idényben hetvenöt gólt szereztünk az NB II-ben, és ebben a bajnokságban is huszonhétnél tartunk már, miközben csak tizenkilencet kaptunk. Szóval támadásokat is tudunk ám vezetni.

– Kellemes gondjaid vannak, hiszen mindenki bevethető gyakorlatilag. Ha van meccs, amin mindenki játszani akar, akkor az ez ráadásul. Nehéz feladat?
– Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy szinte nincs is sérültünk, egész évben talán kettő húzódás fordult elő. Ez a szakmai munkát és a stábot dicséri. Jó érzés, hogy mindenkire számíthatok, van miből merítenünk, ez egy kellemes gond, amit bármikor örömmel felvállalok. Óriási élmény lesz mindenki számára ez a mérkőzés, de nem csak nézelődni szeretnénk menni a Groupama Arénába, hanem nagy küzdelemre késztetni a Ferencvárost. A különbség jelentős a Ferencváros és a többi magyar klub között, ami tőlünk telik, megtesszük, hogy ezt a gyepen eltüntessük. Amikor a téli szünetben azt mondtam, a Fradi tizenöt-húsz ponttal nyeri meg a bajnokságot, sokan megmosolyogtak. Ehhez képest már most tizennégy az előnye – sikerként értékelném, ha ez nem nőne a hétvégén.

forrás: kte.hu, nso.hu