Bozsik Pétert tippelt a bajnokra és a kiesőkre.

Az év első teljes élvonalbeli labdarúgó-fordulója után az egykori szövetségi kapitány, Bozsik Péter úgy véli, a tabella alsó házában szerénykedő három fővárosi csapat közül akár kettő is kieshet. Január 24-én a ZTE-Ferencváros (1-2) tavaly elmaradt meccs pótlásával folytatódott az NB I-es sorozat, és már túl vagyunk a teljes 17. fordulón. Bozsik a Ripostnak megtippelte, ki lesz a bajnok, illetve a két kiesőt is elárulta.

Az aranyérmet illetően pofonegyszerű a válasz, tudniillik ha leszakad az ég, ha összeomlik a klub, akkor is megvédi első helyét a Ferencváros. Ez attól független, hogy a pengés Aissa Laidouni távozott Sztanyiszlav Csercseszov edző együtteséből.”

A népszerű labdarúgó-szakkommentátor a 2022-es vb kapcsán hozzátette: a marokkói együttes tagjaként Katarról lemaradt két Mmaee közül Samy az élvonal legjobb védőjátékosa, míg ha Ryan a tavalyi operációja után változna, akkor ontaná a gólokat. S hogy a második helyezett, újonc Kecskemét meddig bírja szusszal? Bozsik szerint kizárt, hogy az FTC kihívója legyen. Ami a veszélyzónát illeti: a tabella alsó felében ritkán fordul elő, hogy három budapesti klub, Újpest, Honvéd, Vasas tanyázik a 10., 11. és 12. helyen.

A Vasas csupa olyan élvonalbeli magyar játékosra csap le, akiktől aligha várható feltámadás, a Honvéd a koncepciótlanság, a sorozatos edzőválsága miatt bukdácsol, ráadásul túl jelentős a játékosmozgás. Újpesten a klubtulajdonos „megy vagy nem megy?” kérdésből fakad a bizonytalanság” – elemzett Bozsik, akit nem lepne meg, ha az NB I-től búcsúzó csapatok között lenne a három fővárosi közül kettő. A Mezőkövesd se lehet nyugodt, bár a matyóföldiek a téli szünetben a játékos-beszerzés terén pozitív lépésekkel éltek.

forrás: ripost.hu