Női pólósaink fiatal tehetségét kérdezték a Magyar Kupa győzelemről, a nemzetközi szereplésről és a korábban odaítélt, de csak most átvett Fair Play díjáról is.

– A Ferencváros 9–5-re legyőzte az UVSE-t a magyar kupa-döntőben, amivel megszerezted első aranyérmed, ráadásul az MVLSZ pontszámai alapján az egyik legjobb teljesítmény a tiéd volt. Milyen érzés ez a siker?
– Elképesztően felemelő, hiszen ez az első felnőttszinten megnyert aranyérmem. Az utánpótlásban már megismertem ezt az érzést, de az igazi álmom ez volt. Remélem, ezzel most elindul egy lavina, és minél több ilyen gyönyörűen csillogó érem jön.

– Januárban ünnepled a 20. születésnapod. Mi pörög le az ember fejében ilyen fiatalon egy ekkora siker után?
– Számunkra már a döntő előtt is csak az az opció létezett, hogy kupagyőztesek leszünk. Szerencsére végig vezettünk, éreztem a csapatunkban, hogy bennünk van az, ami kell a győzelemhez. Semmi más nem járt a fejemben, csak boldog voltam.

– A döntő előtt megkaptad azt a Fair play-díjat, amivel a Magyar Vízilabda-szövetség tüntetett ki, amiért 2020-ban odaadtad a Sipos-családnak az első aranyérmed, amit a szintén szentesi, 2013-ban elhunyt Sipos Editről elnevezett ifjúsági magyar kupában nyertél az anyaegyesületeddel.
– Ismertem Editet, aki imádta a szentesi vízilabdát, engem is tanított a kezdetekben úszni. Bármikor találkoztunk, volt hozzám mindig egy kedves szava, játszott velem. Amikor megnyertük a kupát, ami a szentesi kiválóságról van elnevezve, nem volt kérdés, hogy odaadom az érmemet. Tudtam, hogy a családból jön majd valaki gratulálni nekünk a köszöntésünkre, így előre elterveztem ezt a gesztust.

– Hosszú és fárasztó esztendőn vagy túl, ami örömet és bánatot egyaránt tartogatott számodra. Hogyan gondolsz vissza 2022-re?
– Kiválóan indult az év, mert bemutatkoztam a felnőttválogatottban. A bajnokságban bronzérmesek lettünk, de nem örültünk, mert szerettünk volna bejutni a döntőbe. A korosztályos Európa-bajnokságon ezüstérmesek lettünk, ami pozitív, mert utoljára 2012-ben járt Eb-döntőben az U19, szóval szépen csillog az ezüst. Sajnos a hazai rendezésű felnőtt-világbajnokságról még lemaradtam, de a horvátországi Eb-n már ott voltam. Sajnos ez nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de utána boldogan tértem vissza a Fradihoz, mert több új csapattársam is lett és vártam a játékot velük.

– Ami pedig az FTC-vel a Bajnokok Ligáját illeti, a két spanyol sztárcsapat, a Sabadell és a Mataró még túl nagy falatnak bizonyult. Mit lehetett ellenük tanulni?
– Nem voltunk boldogok a sorsolás után… Mindent elmond a tavalyi döntős Sabadellről, hogy náluk játszik a fél spanyol válogatott, a Matarónak pedig Keszthelyi Rita ad hihetetlen minőséget. Búslakodni viszont nem volt időnk, mert jött a magyar kupa-hétvége, ami ugye már óriási boldogságot hozott.

– Az Euro Kupában folytatjátok két francia csapat és az UVSE ellen. Jól érzem, hogy az erőviszonyok a magyarok felé billennek?
– Igen, mi is úgy érezzük, hogy reális esélyünk lehet a továbbjutásra, és akár egy érem is kinézhet nekünk, ha minden klappol.

DélMagyar