Erről szólnak a hírek.

A csakfoci.hu információi szerint nagy esély van rá, hogy a Ferencváros hamarosan megszerzi a Slovan játékosát, Myenty Abenát. A zöld-fehérek már régebb óta érdeklődnek a 28 éves suriname-i válogatott belső védő iránt. Először még tavaly nyáron próbálták őt szerződtetni, ám akkor még nem sikerült lezárni a transzfert, majd novemberben ismét arról lehetett hallani, hogy a Fradinál nem mondtak le a játékosról.

Úgy tudjuk olyannyira nem, hogy a Ferencvárosnál hamarosan célt érhetnek, Abena pedig nagy valószínűség szerint a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását. Egy fontos kérdés maradt azonban: az, hogy a hátvéd már most télen a Ferencvárosba szerződik vagy csak nyáron érkezik az Üllői útra.

Mivel Abena szerződése a szezon végén lejár, ezért az FTC sokkal jobb pozícióból tárgyalhat, mint fél évvel ezelőtt, a Slovan ugyanis most kaphat érte utoljára – a korábban kértnél természetesen kevesebb – pénzt. Információink szerint ha a klubok nem tudnak megegyezni, Abena akkor is az FTC-ben folytathatja, csak nyáron, ingyen szerződhet a magyar rekordbajnokhoz.

Abena a pozsonyiakkal háromszoros bajnok és összesen háromszoros Szlovák Kupa-győztes (egyet a Nagyszombattal nyert), ebben a szezonban tíz szlovák bajnokin és hat EKL-csoportkörös mérkőzésen is játszott, szerepelt két EL-selejtezőn és négy BL-selejtezőn, többek között a Ferencváros elleni – magyar továbbjutással zárult – párharcot is végigjátszotta.