A világbajnokságra készülő Kovacsics Péterrel és Lékai Mátéval beszélgettek a válogatott edzőtáborában.

Irányítónk jó hírekkel szolgált a saját állapotáról, rendbejött a sérülése a felkészülés kezdetére. Emellett kitért az edzőtáborban folyó munkára, amely szövetségi kapitányként az első nagy tornáján szereplő Chema Rodríguez irányításával zajlik.

Ugyanolyan gördülékenyen megy vele a munka, mint amikor még Gulyás István volt a kapitány, de a stábnak már tagja volt. Készülünk különböző taktikai elemekkel, erőt is próbálunk még gyűjteni, mert azért ilyen világversenyen bírni kell a terhelést, aztán meglátjuk, mi jön ki ebből.

A mieink a kristianstadi csoportba kerültek, január 12-én, azaz jövő csütörtökön játsszák az első meccsüket Dél-Korea ellen (18 óra), majd szombaton az izlandiak (20.30), két nappal később pedig a portugálok következnek (20.30) a vb talán legerősebb csoportjában.

Nem a legkönnyebb a sorsolás, az ág viszont nem olyan rossz, ezért szerintem ki is jelenthetjük, hogy a csoportban el fog dőlni szinte minden. Ha ott jó eredményt tudnánk elérni, akkor jó esélyünk lenne az olimpiai selejtezőre, ha nem a terveink szerint alakulnak a mérkőzések, akkor kevésbé. Biztosan nagyon nehéz lesz, de a többi csapat is elmondhatná, hogy nyilván ők is jobban örültek volna egy könnyebb sorsolásnak, de ez van.

A rajt előtt még két felkészülési meccs is vár a válogatottra Szlovénia ellen, csütörtökön Ljutomerben, szombaton Nagykanizsán találkoznak a felek, utána várható az utolsó keretszűkítés, amikor kialakul a tizennyolc fős utazó csapat.

Fradi.hu