Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a tizennegyedik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára.

Elsőként szeretnénk megköszönni patrónusainknak az év során nyújtott támogatását, nagyon sokat jelent nekünk, ennek köszönhetően a háttérben egy-két fejlesztés is beindulhatott, ami remélhetőleg 2023 során meg is valósul. Még egyszer köszönjük szépen mindenkinek!

Idén 187 országból érkeztek a látogatók, továbbra is milliós nagyságrendben – a Google statisztikai rendszere szerint bő 1.975.000 (a WordPress bő 7.400.000-t jelez) egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat, az oldalletöltések száma pedig, mire éjfélt üt az óra, átlépi a 31.100.000-t (a WordPressnél is). Mindkét mutató nőtt az előző évhez képest! Volt olyan napunk is, ahol egy nap több mint 100 ezer egyedi látogató kereste fel oldalunkat! A rendelkezésre álló archív statisztikák szerint ez oldalunk történetének eddigi “legtermékenyebb” éve.

5192 cikk jelent meg idén – ez átlagban 14 bejegyzés naponta (ugyanannyi, mint tavaly). Érdeklődés szempontjából a TOP10-es listán két állandó oldalunk is jelen van, igen előkelő pozícióban: a GraboPress jegyeladási információs rendszer az elsődleges igazodási pont az előzetesen várható nézőszámokkal kapcsolatosan, viszi is a dobogó legfelső fokát, látogatottsága százezres nagyságrendű. Ezúton is nagy köszönet Grabónak az áldozatos munkájáért! Ott van még a legjobbak között nagy örömünkre Menetrend aloldalunk, amit a hivatalos oldal alapján, néha azt javítva, valamint kiegészítve frissítjük hetente, sokan tájékozódtok innen a szakosztályok programjairól. A “sima” bejegyzések között a legnagyobb érdeklődést Sztanyiszlav Csercseszov zsebelte be, amikor megkezdte nyári pihenőjét. Mesterünket egy játékosunk követte, Myrto Uzuni Granadába igazolása is vonzotta az olvasókat. Majd ismét Csercseszov adta a témát, honfitársai nyilatkoztak a Karabah elleni Bajnokok Ligája búcsú után. Ezután “Sírnak a…” rovatunk következik, a Monaco elleni idegenbeli győzelmünket dolgozták fel nehezen a helyi szakértők. A labdarúgó csapatunk 33. bajnoki címének begyűjtése utáni teljeskörű szakértésre is sokan voltak kíváncsiak. Mint ahogy arra is, amikor Alex Zubkov jelezte, hogy távozna a Fraditól. Nagy érdeklődésre tartanak számot általában Csercseszov mester orosz sajtóban tett nyilatkozatai, az egyik ilyen is bekerült a toplistába, amikor egy lehetséges érkezőről is említést tett Sztanyiszlav az őt a Népligetben meglátogató újságírónak. A korábbi orosz ökölvívó világbajnok, Grigorij Drozd Csercseszovról alkotott “markáns” véleménye után is feltoldosultak az érzelmek… A toplistát pedig Albert Flórián Aranylabda elnyerésének körülményei zárják. Ezeken az írásokon kívül is rengeteg olyan bejegyzés született, ami tízezres nagyságrendű olvasottságot ért el, idén több olyan hónapunk is volt, ahol a napi 100.000-es oldalletöltés átlagot is túlszárnyaltuk.

A GDPR-nak köszönhetően a hozzászólásokról sok mindent nem tudunk elmondani nektek, így a “Szófosónia őnagysága” díjat továbbra sem tudjuk kiosztani, a Disqus rendszere alapján pedig már az összes és átlagos hozzászólás számra sem tudunk biztos adatot adni, mert az adminisztrációs felületen az egyes napokhoz jól láthatóan teljesen fals adatokat (0 db) mutat a rendszer. De érzésünk és a meglévő adatok szerint nem történt nagy változás, a napi átlag továbbra is ezres nagyságrendű, 2000 környékén mozoghat.

A közösségi oldalakon is tovább növekedtünk. Facebook-oldalunk követőinek száma átlépte a 40 ezret – miközben továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez. Instagram profilunk is nőtt, 10 ezernél is többen vagyunk, talán a legnagyobb elismerés számunkra, hogy clubunk képviselői közül is többen vannak köztük. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk, amit többen követnek figyelemmel, mint korábban.

Videós csatornáinkon – YouTube, Coub – a Fradiról szóló anyagokat gyűjtjük vagy készítjük, coubjaink lejátszásainak száma átlépte az 1 millió 300 ezret, YouTube csatornánkon bő 300 ezer lejátszás volt idén, a TOP3: FTC sajtótájékoztató: téli erősítések, Zubkov a Kisvárda elleni győzelem után, Elek Gábor – Ambros Martín affér. Nem csak foci található a videók között, sok anyagot osztottunk meg a jégkorong, kézilabda és vízilabda szakosztályról, a városi televíziók jóvoltából további szakosztályaink is képernyőre kerülhettek.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a “Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, talán nem vallottunk szégyent, Kinemugrál barátunk jóvoltából az NBIII-as csapat legtöbb bajnokijáról is igen olvasmányos beszámolók születtek. A kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége