Távozhat az orosz edző a kiesés miatt? Az orosz sajtó a Karabah elleni kiesést követően már azt találgatja, hogy akár távozhat is oszét edzőnk a Fradi kispadjáról.

Vjacseszlav Kolovkov, az Orosz Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke aggódik:

Az első meccs után az volt az érzésem, hogy nem lesz könnyű dolga hazai pályán a Ferencvárosnak. Igen, azerbajdzsáni a Karabah, de azeriek nincsenek benne. Minden vezető pozíciót jól motivált és képzett külföldi játékosok foglalnak el. A Ferencváros is tapasztalt és képzett csapattal rendelkezik. A találkozón azonban végig az volt az érzésem, hogy a taktikával is vannak gondok. Elszomorít a Ferencváros kiesése a Bajnokok Ligájából. Kicsit aggódtam Sztanyiszlav Csercseszov karrierje miatt, és továbbra is aggódom.

Szergej Silkin, a Dinamo Moszkva korábbi vezetőedzője is lehetségesnek nevezte a távozást:

– Hogyan érinti ez a kudarc Csercseszov karrierjét?
– Nehéz megmondani, hogy a klub hogyan viszonyul hozzá. De ha úgy látják, hogy ennek ellenére működik a dolog, akkor van bizalom a vezetőség részéről.

– Lehetséges Csercseszov elbocsátása, ha a csapat kiesik az Európa Liga-selejtezőből is?
– Mindig lehetséges. Az edzői pozíció olyan, hogy bármilyen kudarc okot szolgáltathat a kirúgáshoz.

– A szurkolók panaszkodnak, hogy Csercseszovnak unalmas futballja van. Egyetértesz?
– A szurkolók között mindig vannak elégedetlenek. Csercseszov tavaly a bajnokságot és a kupát is megnyerte. Mi a jobb: szépen játszani és a tabellán középre kerülni, vagy nem túl érdekesen játszani, de eredményt elérni? Szerintem a rajongóknak ezt érezniük kell. Egyértelmű, hogy mindenki látványos játékot akar, de egy ilyen játékhoz megfelelő játékosválasztásra is szükség van. Csercseszov azokkal dolgozik, akik rendelkezésére állnak. Magyarország nem a leggazdagabb ország futballistákban. Eredményt ért el és szerintem jó munkát végez. Másnak nem biztos, hogy sikerült volna, valószínűleg nem.

– Változott Csercseszov az orosz csapatban eltöltött időhöz képest?
– Ez más munka. A válogatottban Csercseszov kívülről látta a srácokat, amíg az edzőtáborba nem érkeztek. A klubnál napi munkát végez. Ezek teljesen más dolgok. Hogy megváltozott-e vagy sem, nem tudom megmondani. Nem ismerem őt személyesen.