A SportRádió vendége volt labdarúgó csapatunk vezetője – téma volt többek között az Európa Liga és Aissa Laidouni helyzete is.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál több érdekességről is beszélt a Sportrádiónak adott interjújában, az alábbiakban témák szerint csoportosítottuk a legérdekesebb elhangzottakat.

A Puskás Arénába “költözésről”

– Ha belegondolunk, akkor több mint negyven éve volt utoljára ilyen. Nagyon sok embertől elvettük volna az élményt, hogy a Ferencvárost a legjobb 16 között láthassa játszani az EL-ben. Ne gondoljuk úgy, hogy nem úgy megyünk neki, hogy a nyolc közé akarunk kerülni. A mi stadionunk gyönyörű és páratlan hangulata van, fantasztikus meccseket éltünk meg, csak van egy kapacitási limit, körülbelül 22 ezer emberrel. A Puskás Arénában viszont közel 70 ezer ember elfér, azzal sokaknak adunk, hogy bejöhetnek erre a mérkőzésre. A szakmai stábbal voltak egyeztetések, de vannak menedzsment feladatok és szakmaiak, nem a játékos dolga eldönteni, melyik pályán játszik. Ne feledjük azért, milyen hangulat volt a Puskás Arénában a Magyar Kupa-döntőn. Biztos vagyok benne, hogy most is fantasztikus hangulat lesz, és bár ellenfélfüggő is, de sokkal többen jönnek majd ki, mint a Groupama Arénában tudtak volna.

A lehetséges EL-ellenfelekről és esélyekről

– Nyilvánvaló, hogy erős ellenfeleket lehet kapni, de bőven van köztük olyan, akin túl lehet lépni. Nagyon örülök, hogy Csercseszov az EL-döntőről beszélt, mert neki ugyanaz a dolga, hogy hitet adjunk, és hogy azt mondjuk, ez elérhető. Annak pedig külön örülök, hogy a játékosok ebben hisznek is. Az elsődleges szempont, hogy jussunk tovább, de az, hogy ezt ki ellen tudjuk megtenni, rengeteg mindenen múlik, például, hogy milyen napjuk van a csapatoknak. Az a fontos, hogy ilyen nagyon rég volt, ezt mindenki átérzi a csapatban. Persze félve mondja ki mindenki, de Budapesten van a döntő… Óriási szerencse kellene, hogy oda eljussunk, de lehet, hogy a periférikus látásunkban már ott van egy ilyen lehetőség, ami nem biztos, hogy még egyszer lesz az életben.

A Mmaee-testvérek vb-ről való lemaradásáról

– Nekünk is arculcsapás volt, álmunkban nem jött elő, hogy nem lesznek ott, szerves részei voltak annak, hogy Marokkó kikerült a vb-re. Mai napig nem tudom, hogy mi történt, de gondolom, hogy volt mögötte sportpolitika. Nehéz lehetett nekik feldolgozni ezt, nagyon sajnálom őket. És a klubnak sem mindegy, és nemcsak a napi 10 ezer dollárról beszélek, amit a FIFA a játékosok után fizet… Ha ugyanis ők a világbajnokságon szerepeltek volna, és Marokkó ugyanilyen jól teljesít, akkor egy következő transzfernél más összegekről tudunk beszélni, mint enélkül.

Aissa Laidouniról

– Hivatalos kapcsolatfelvétel nem történt, de van érdeklődés. Egy ilyen kvalitású játékosnak feljebb van az ára, a klub számára is fontos, hogy legyen egy olyan transzfer, ami már egy magasabb kategóriába tartozik, mint az eddigiek. Ha 10 millió euró körüli összegről beszéltünk, akkor az kis túlzással indifferens (persze, nem anyagilag), hogy 8 vagy 10, az a fontos, hogy a következő transzfernél azt tudod mondani, hogy állj, innen ment már el játékos ennyi pénzért. Itt is lehet lépni egyet előre. És az is fontos, hogy ha megy majd, akkor olyan helyre tudjon menni, ami presztízsértékű. Így a játékosok látják, hogy van továbblépési lehetőség.

Kivonat: Csakfoci