Koszorúzással emlékeztünk Clubunk leghíresebb szakosztályának megalakulására.

Galéria: FTC

Az 1899. május 3-án alapított Ferencváros Torna Club életében nem kellett sokat várni a labdarúgó szakosztály megalakulására sem: éppen 122 éve, 1900. december 3-án került sor erre!

A jeles évforduló alkalmából 2022. december 3-án, szombaton mások mellett az FTC elnökének, Kubatov Gábornak, VVK-győztes korábbi labdarúgónknak, Rákosi Gyulának és utánpótlásunk több képviselőjének jelenlétében koszorút helyeztünk el a Bakáts téri emléktáblánál. A koszorú szalagján a következő ünnepi üzenet állt: 122 éve a hazáért, a kerületért!

Labdarúgóink az utóbbi 122 esztendőben megannyi dicsőséget szereztek Magyarországnak és a Ferencvárosnak. A miénk a legsikeresebb hazai futballklub, amely mostanáig 33 bajnoki címet, 24 Magyar Kupát, egyszer VVK-t, két Ligakupát, öt Ezüstlabdát és 6 Szuperkupát nyert, emellett egyedüli magyar egyesületként adtunk a futballvilágnak aranylabdás játékost Albert Flórián személyében.

A hamarosan mögöttünk hagyott esztendőben tovább íródott az FTC futballszakosztályának dicső története: együttesünk bajnok és kupagyőztes lett, emellett sorozatban negyedszerre is bejutott egy nemzetközi sorozat csoportkörébe. Az UEFA Európa Liga H-csoportját végül megnyerte a Ferencváros, amely így jövő tavasszal a sorozat nyolcaddöntőjében folytathatja szereplését. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a 2022/2023-as idény őszi szakaszában 4-1-re győztünk a pozsonyi Slovan vendégeként, valamint 6-0-ra az Újpest FC otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban. Soha rosszabb évet!

Minden Fradi-szurkoló nevében további sikereket kívánunk! Isten éltesse az FTC 122 éves labdarúgó szakosztályát!

forrás: fradi.hu

A Bakáts téri ünnepség után az FTC Baráti Kör és a Rudas Rend tagjai átmentek a Soroksári úti pályához és megkoszorúzták a Fradi első pályájának méltó emléket állító emlékművet is. A Fradi történelmét ismerők jól tudják, hogy a fociszakosztály hivatalos megalakulásakor már javában pattogott a labda a Soroksári úton, Clubunk túl volt első meccsein, hiszen a Fradi volt az első sportegyesület Magyarországon, amelyik elsősorban a labdarúgás művelése céljából jött létre.