Hiába vezetett a Fradi II a derbi félidejében, végül kikapott Újpesten – a gólokat is megnézheted.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 15. forduló
Újpest II 2-1 (0-1) Ferencváros II
Gólok: Jones (17.), ill. Varga Gy. (65.), Hajdú H. (82.)

Őri – Kaján, Orosz, Leandro, Horváth B. – Varga S., Fenyvesi (Tóth A., 70.) – Jones, Pintér (Manner, 82.), Lukács (Pajti, 57.) – Pócsik (Berényi, 82.)

Mivel az Újpest II tavaly a Keleti csoportban szerepelt, egy év kihagyás után került újra megrendezésre a tartalékcsapatok derbije. A párharc a 2020/21-es szezonban egy hazai, 2-1-es Fradi-győzelmet és egy idegenbeli 3-3-as döntetlent hozott.

Ez a meccs nem indult izgalmasan, az első helyzetre bő 15 percet kellett várni, ekkor Kaján tekert be egy szabadrúgást, majd több felszabadítási kísérlet után Jones emelt igen okosan a kapu bal oldalába, 1-0. Amerikai légiósunk rövidre tartó lövését védte a kapus a 21. percben, majd a fordulásból egy újpesti lőtt 16 méterről a kapu fölé.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, egy nagy sprint után Őrinek kellett védenie egy bal alsóba tartó labdát. A 65. percben Varga György fejelt zavartalanul a jobb alsóba, 1-1, két perccel később pedig előbb egy távoli lövést, majd a szöglet után egy fejest védett bravúrral Őri. Negyedórával később egy középre gurított labdát lőtt mellé az egyik hazai támadó, majd a vezetést a 82. percben szerezték meg a lilák: egy szöglet után a kapusról Hajdu Hunor elé pattant a labda, aki bepasszolta azt a kapuba, beállítva ezzel az 1-2-es végeredményt.

Ezzel a vereséggel egy ötmeccses veretlenségi sorozat szakadt meg, így a tabellán 15 pontunkkal a 13. helyen állunk. Folytatás november 6-án 11 órától a Népligetben, ahol a szintén 15 pontos Ceglédet fogadjuk.

Korolovszky Gábor

A vasárnapi mérkőzésen mindent megtettünk, hogy jobb eredményt érjünk el, a játékosok sokat dolgoztak a pályán, ám ezúttal gyengébb napot fogtunk ki. Az első játékrész kiegyenlítettebb volt, ám nem tudtunk gólhelyzeteket kialakítani. A második félidőben már veszélyesebben játszottunk, de nem voltunk veszélyesek a kapura. A támadójátékunkkal nem voltam elégedett.

Fradi.hu