Tudósítás tartalékcsapatunk Újpest II elleni meccséről.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 22. forduló
Újpest II 3-3 (1-1) Ferencváros II
G.: Kenyeres (27.), Kálnoki-Kis (52.), Nagy Zs. (81.)., ill. Pócsik (37. – 11-es), Leandro (65.), Hajdú (71.)

Kovács – Nagy O., Könczey, Iyinbor, Arday – Leandro (Molnár, 72), Alessio M. – Redzic, Hajdú, Nicoló M. (Katona, 83.) – Pócsik (Jones, 65.)

Csapatunk az NBIII középső csoportjának tavaszát rögtön egy Kisderbivel kezdte, a meccsre pedig sikerült a jelenlegi talán legerősebb kezdőt kiállítani.

Az első 20 percben elsősorban az Újpest kezdeményezett, majd szépen, lassan átvettük az irányítást.  Ennek ellenére a 27. percben mégis a hazaiak találtak be: Kenyeres kezelt le egy felpattant labdát az ötös sarkánál, majd fordult kapura, 1-0. A 31. percben Nagy Olivér beadásából Nicoló Mazzonetto fejelt kapufát, a kipattanóból Redzic próbálkozhatott. A 35. percben Arday vett le egy indítást Nicoló Mazzonettonak, akit a tizenhatoson belül buktattak: a büntetőt Pócsik értékesítette igen magabiztosan, 1-1. A félidőre Pócsik lekészítéséből jutott még egy Nicoló Mazzonetto-bomba, de szünetre végül 1-1-gyel vonulhattak a csapatok.

A második félidő sem kezdődött ideálisan, egy lapos beadás csúszott ki Kovács kezei közül egyenesen Kálnoki-Kis lábai elé, így ismét az Újpest vezetett, 2-1. A 64. percben Hajdú passzából Redzic tekert volna a bal alsóba, az ezt követő szögletből Könczey tudott fejelni, a lecsorgó labdát pedig végül Leo kotorta be a hálóba, 2-2. A mezőnyfölényünk nagyjából öt perccel később újabb gólban teljesedett ki, amikor is Leo indította mélységből Hajdút, aki kiszorított helyzetből is gólra tudta váltani a helyzetét, 3-2. A 81. percben aztán Iyinbornak kellett egy fejest a gólvonalról mentenie, de az újabb próbálkozást már nem volt, ki hárítsa, így Nagy Zsombor alakította ki végül a 3-3-as végeredményt.

Az eltékozolt győzelem ellenére mindenképpen dicséretet érdemelnek a srácok, hiszen két szerencsétlen gól után is sikerült felállniuk, sőt, másodjára még a fordítás is összejött. A meccs embere határozottan az a Hajdú, aki gólja mellett minden tudatosan felépített támadásunkban aktív szerepet vállalt, csakúgy, mint Redzic, aki több jó lövést is megeresztett és gyakran 2-3 védő fogásában is jól osztogatott. Pócsikot ugyan gyakran találták lesen az indítások, de a büntetőt hibátlanul végezte el, Jones ezúttal nem mutatott sokat, Nicoló Mazzonetto pedig tizenegyest harcolt ki és maga is közel állt a gólszerzéshez. Hátrébb Iyinbort lehet dicsérni többek között a nagy mentése miatt, Leo pedig szokása szerint mindig ott volt, ahol lennie kellett, és végre asszisztja mellett a kívánságomat is teljesítette, és olyan meccsen szerzett gólt, amit nekem is volt szerencsém végignézni.

NBIII-as csapatunk ezzel már négy meccse nyeretlen, de továbbra is dobogós, és jövő hét vasárnap a négypontos Majost fogadja a Népligetben.

Máté Csaba

Két nagyon harcos és fiatal csapat találkozott ma. Kétszer is hátrányba kerültünk, de a csapat erejét mutatja, hogy mindkét alkalommal gyorsan sikerült válaszolnunk a bekapott gólra. A második félidő vége felé a vezetést is megszereztük, sajnálatos, hogy ezt nem tudtuk megtartani. Úgy gondolom, hogy a mezőnyben többet birtokoltuk a labdát, ráadásul idegenben háromszor is eredményesek voltunk, így illett volna győztesen elhagynunk a pályát.

Fradi.hu