Az átigazolások mellett a csütörtöki meccsről is beszélt a Fradi sportigazgatója.

A három meccsen szerzett kilenc pont realitás lenne, vagy inkább tündérmese?
Amikor a sorsolásnál kiderült, hogy kik lesznek az ellenfeleink, senki sem számolhatott azzal, hogy két meccs után hat ponttal állunk majd. Ugyanakkor a játékunk és a hozzáállásunk alapján mindkét meccsen megérdemelten nyertünk, és az eddigiekhez hasonlóan a Crvena zvezda otthonában is a győzelemért lépünk pályára.

Milyen meccsre számít Belgrádban?
A Crvena Zvezda erős csapat, kiváló játékosokkal, nem véletlenül uralja a szerb bajnokságot. A Bajnokok Ligája-selejtezőből balszerencsés körülmények között esett ki, és mivel az első két meccsen nem szerzett pontot a csoportban, egyfajta utolsó esélyként tekinthet a csütörtök esti meccsre. A játékosok biztosan motiváltak lesznek, emellett vélhetően ötvenezer szurkoló áll majd mögöttük. Minden szempontból kemény lesz, de egy ilyen meccs a mi játékosainknak is hatalmas motivációt jelent.

Mit üzenne a tömött buszokkal útnak induló Fradi-szurkolóknak?
Először is, hogy büszkék vagyunk rájuk. Már a Monaco elleni csoportmeccsen is hazai hangulatot teremtettek. Ezúttal nem kell annyit utazniuk, de keményebb közegbe kerülnek, úgyhogy vigyázzanak magukra, és bízom benne, hogy a lefújás után a győzelmet ünnepelhetjük velük.

Az eddigi két meccsen szerzett hat pont után csalódás lenne, ha tavaszra nem maradna versenyben a Ferencváros?
A célunk, hogy megérjük a tavaszt, a két győzelem után bizakodhatunk, de azért intő példát is találni: az előző idényben a Legia Warszawa szintén hat ponttal kezdett, ám a hátralévő négy meccsen egyet sem szerzett, és végül kiesett. Úgyhogy még nagyon hosszú út áll előttünk.

Ha versenyben maradnak tavaszra, elképzelhető, hogy – az ajánlat minőségétől függetlenül – egyetlen kulcsjátékost sem értékesítenek a téli átigazolási időszakban?
Erre most nagyon nehéz válaszolni. Most a szakmai célok elérése élvez elsőbbséget: szeretnénk egyben tartani a keretet és versenyben maradni tavasszal. Másfelől olyan világban élünk, ahol nagyon nehéz kiszámítani, mi lesz néhány hónap múlva, úgyhogy az estleges ajánlatokról majd az adott pillanatban döntünk. Pozitívum, hogy van kereslet a legjobbjaink iránt, másfelől nagy kihívás lenne pótolni őket, mert egyre inkább szűkülnek a lehetőségek, és nehéz megkörnyékezni azokat a játékosokat, akik a mostani Ferencvárosnak valódi előrelépést jelentenének.

Callum Styles a keddi sportal.hu-interjúban elismerte, hogy kapcsolatban állt a Ferencvárossal, és a jövőben szívesen futballozna rendszeres BL-vagy El-szereplő csapatnál. A magyar válogatott játékos a jövőben még képbe kerülhet?
Nyilvánosan egyetlen korábbi vagy jövőbeli kiszemeltről sem szeretek beszélni. Nagyon érdekes, sokoldalú játékos, de ez több válogatott labdarúgóra is igaz. Tőle függetlenül is próbálunk olyan – akár NB I-ben, akár külföldön játszó – magyar játékosokkal erősíteni, akik nemzetközi szinten is előrelépést jelenthetnek nekünk.

Egy másik kupasorozattal kapcsolatban is lenne egy kérdésem. Tegyük fel, hogy a Magyar Kupában a Ferencváros, a Nyergesújfalu és az Újpest is továbbjut a következő körbe, a sorsolás előtt pedig választhat: az Újpest vagy a Nyergesújfalu lesz az ellenfél. Melyiket szeretné?
A családban ez már korábban téma volt, még az előző kör előtt mondtam a Nyergesújfaluban játszó öcsémnek, Robinak, hogy jó lenne „elkapható” ellenfelet kifogniuk. A Szolnokon végül túljutottak, éppen a testvérem góljával, a sorsolásnál pedig szinte az utolsó húzásig megvolt a lehetősége a Nyergesújfalu–Fradi meccsnek. Sajnos nem jött össze, mi végül az Iváncsát kaptuk, Robiék pedig a Mezőkövesdet. Ha valami nagy bravúrnak köszönhetően azon az akadályon is túljutnak, és mi is legyőzzük az Iváncsát, akkor a családi vonal miatt inkább a Nyergesújfalut választanám, mint az Újpestet. Különleges élmény lenne.

forrás: blikk.hu