Női kéziseink játékosát kérdezték.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa, Tomori Zsuzsanna egyből elfogadta régi-új csapata ajánlatát, nagyon örült a megkeresésnek, a hazai bajnokságban és kupában az aranyérem a céljuk, míg a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe szeretnének jutni.

Nagyon jól érzem magam, úgy érzem jól is döntöttem – fogalmazott Tomori Zsuzsanna az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa. – Nagyon gyorsan történtek a dolgok. A Final4 hetében derült ki, hogy megkapom ezt a lehetőséget, nem is gondolkoztam rajta sokat. Titkon szerintem mindenki tudta, hogy egyszer szeretnék visszatérni. Nagyon örültem, hogy ez most megadatott, pár óra alatt lezajlott a megállapodás.

Tomori az előző szezonban a Vipers Kristiansand csapatánál játszott és megnyerte a Bajnokok Ligáját. Szerződésében szerepelt egy egyéves hosszabbítási opció, de állítása szerint nem gondolkozott rajta, amikor megkapta a lehetőséget a Ferencvárostól, élni szeretett volna vele. Tomori 2010 és 2015 közt már volt az FTC játékosa, szerinte azóta sokkal profibb lett a klub: „hihetetlen jól felépítették azt a hátteret, ami kell egy Bajnokok Ligája csapathoz. Amikor én itt voltam, KEK-eket nyertünk, az utolsó évben pedig a BL-ben szerepeltünk. Nagyon örülök, hogy kinőtte magát a klub, amely Európában az egyik meghatározó” – mondta Tomori az M1-nek.

A szezon elején ki kellett hagynia pár mérkőzést kisebb sérülések miatt, de egy hétnél többet nem kellett kihagynia és edzeni is tudott mellette. A felkészülésében volt egy kisebb szünet, de úgy érzi fizikálisan és taktikailag is meg tudta csinálni mindazt, amit Elek Gábor vezetőedző kért és elvárt tőle.

Már jönnek a feladatok, szeretném megmutatni, hogy készen állok” – mondta hatalmas elszántsággal a 179-szeres magyar válogatott átlövő. A magyar bajnokságban az eddigi három meccsét megnyerte a Ferencváros, a BL-ben azonban nem a tervek szerint alakultak a dolgok, hiszen történelmi, húszgólos veseéget szenvedtek a német bajnok Bietigheimtől.

Már jobb a hangulat, a Bietigheim elleni meccs után volt egy kisebb törés, de megbeszéltük és félreraktuk, hiszen nagyon a szezon elején vagyunk. A bajnokságban szerencsére sikeresek vagyunk, a BL-ben ezen az utolsó két meccsünkön nem tudtunk nyerni. Nagyon sok van még, ki tudjuk javítani” – vélekedett Tomori, majd hozzátette, bízik benne, hogy a válogatott hét alatt mindenki meg tudott újulni, kicsit fel tudott frissülni.

Az FTC a hétvégén Ljubljanában vendégszerepel a Bajnokok Ligájában: „nekünk vasárnap mindenképpen győznünk kell, hogy el tudjuk érni amit szeretnénk. A Brest ellen már voltak pozitív jelek, de Szlovéniában hatvan percig kell, hogy működjön, hiszen egy nagyon jó csapathoz megyünk”.

Mindenképp szeretnénk nyolcaddöntőbe jutni a BL-ben. Titkon mindenki szeretne a Final4-ban játszani, ezt majd meglátjuk, kit kapunk és mit tudunk ebből kihozni, de még korán van és elég erős a csoportunk is. Én abban bízom, minél előbb tudunk majd végezni a csoportban, és majd meglátjuk, kiket kapunk a keresztjáték során. Most az a fontos, hogy a BL-ben össze tudjuk szedni magunkat és meg tudjuk mutatni, hogy ez a csapat az, aki képes bejutni a négyesdöntőbe. Ezt most még messze érzem, de lépésről-lépésre meg kell tennünk, hiszen képesek vagyunk rá” – vélekedett Tomori a csapat ide BL céljairól.

A honi bajnokságban, és kupában azonban egészen más a helyzet, magas célokat tűztek ki a csapatnál: „szeretnénk jó meccseket játszani a Győrrel, most is az a célunk, hogy a kupát és a bajnokságot meg tudjuk nyerni. Azon leszünk, hogy ez sikerüljön”.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap a Krim Ljubljana vendége lesz a szlovén fővárosban, majd következő NB I-es bajnokiján a Siófokhoz látogat.

M4 Sport