Dr. Reha Gábor azonnal reagált, a megmentett is fradista.

Mint ismert, szeptember 26-án, hétfőn a magyar férfi labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában fogadta Olaszországot a Nemzetek Ligájában. Ez a nap azonban nem csak emiatt marad emlékezetes, hanem azért is, amit a Ferencvárosi Torna Club csapatorvosa, dr. Reha Gábor tett a mérkőzést megelőzően, aki megmentette egy fradista magyar szurkoló életét a stadionon belül.

A C kapunál egy 50 körüli férfi állt a sorban, egyedül volt, majd minden előzmény nélkül összeesett – kezdte csapatorvosunk – Egy nagyon jó orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik, egyből rohantunk oda. Egy nagyon gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy ez egy hirtelen szívleállás volt. Azonnal levettem a sálat a nyakából és megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem ez egy örökkévalóságnak tűnt. Mire odaértek, addigra a férfi már elkezdett öklendezni, szerencsére sikerült visszahozni az életbe. A holmijai szanaszét hevertek körülötte, így elkezdtük ezeket összeszedni, és amikor a telefonjához értem, akkor pillantottam meg rajta a Fradi-címert, ekkor jöttem rá, hogy egy fradista szurkoló életét sikerült megmenteni. Ennyire éles helyzetben még sosem voltam, de nagyon jó érzés, hogy segíthettem. Az, hogy ez megtörtént, olyan adrenalin löketet adott nekem, annyira a hatása alatt voltam a történteknek, hogy képtelen voltam a meccsre figyelni.

Csapatorvosunk az eset után nyomban azt is kiderítette, hogy az 52 éves férfit a Baleseti Központban látják el, és már teljesen jól érzi magát.

forrás: fradi.hu