Férfi kéziseink idegenben lépnek pályára – csapatkapitányunk nehéz és kemény mérkőzésre számít.

Férfi kézilabda, NBI, 2. forduló
Tatabánya, 14.10: Tatabánya KC – Ferencváros
Jegy: 3000 Ft – megvásárolható online és a helyszínen.
TV: M4 Sport

A FradiMédia Imre Bencét kérdezte a mérkőzés előtt:

Csapatkapitányunkkal, Pordán Bálinttal a Fradi.hu beszélgetett:

– Két remek meccsel kezdtétek a szezont, sikeres volt a bemutatkozás a nemzetközi porondon. Milyen hatással volt ez a csapat hangulatára, illetve önbizalmára?
– Tényleg jól sikerült az első párharc, amióta a tavasszal kiharcoltuk a nemzetközi kupaindulást, mindenki felfokozott állapotban volt, és nagyon várta ezt az alkalmat. Örülök, hogy mindkét mérkőzés jól sikerült, az elsőn láttam egy kis izgatottságot a társaságon, de akkor sem teherként, hanem sokkal inkább lehetőségként éltük meg ezt az egészet, a visszavágón pedig már sokkal felszabadultabbak voltunk. Várjuk a továbbiakat!

– A csapat magja régóta együtt játszik. Miben fejlődtetek a legtöbbet, hogy most már az Európa Liga csoportkör lehetőségéről is lehet beszélni?
– Évről évre mindig fejlődünk valamiben, és valóban, a mag egyben maradt, szerintem pont ez most az egyik legnagyobb erőnk, mind a pályán, mind pedig azon kívül. A frissen érkezők tudják ezt a legjobban megerősíteni, pillanatok alatt beilleszkedtek, és ahogyan ők mondták, nem is gondolták, hogy ilyen jó csapatba érkeznek. De persze, még mindig az út elején járunk.

– A keretben akadnak sokat látott, rutinos válogatott játékosok, valamint nagyon tehetséges fiatalok is. Milyen elegyet alkottok így együtt?
– Abból a szempontból is jó csapat ez, hogy nem külön mozognak a tapasztaltabbak és a fiatalabbak, hanem amiben csak lehet, segítjük egymást. Azt látom, hogy ha bármi építőjellegűt mondunk nekik, mindig megfogadják, remekül dolgoznak és természetesen mi is meghallgatjuk őket.

– A nyáron a vezetőedzői poszton is változás történt, Pásztor István irányít. Milyennek látjátok vele eddig a közös munkát?
– Új dolgokat hozott be, új dolgokat képvisel, és úgy látom, remekül megy a munka. Mindenki beállt a sorba, csinálja a rá kiszabott feladatokat. Mindenkinek megvan a maga feladata, és ha azt jól csinálja, akkor az egész rendszer jól működik.

– A bajnokságban sem lesz sok idő a bemelegítésre, hiszen kemény csata vár rátok Tatabányán. Hogy látod ezt az összecsapást?
– Remek csapattal találkozunk, nagyon nehéz, kemény mérkőzésre számítok, de nem kell ezt sem túlstresszelni. Nyilván nem feltartott kézzel megyünk oda, győzni akarunk, de szerintem mindig jobb higgadtnak maradni és hideg fejjel játszani. Úgy, ahogyan azt az Európa Ligában is tettük.

– Mi kell szerinted a leginkább ahhoz, hogy a mostaniból a végén sikeres szezon legyen?
– Nehéz erre válaszolni, mert nagyon hosszú évad vár ránk. Még nagyon az elején járunk, szerintem védekezésben és támadásban is rengeteget léphetünk még előre. A lényeg, hogy a játék összes elemében a maximumot nyújtsuk, és mindenki százszázalékosan tegye oda magát minden meccsen.